За проекта

Вдъхновението е изворът, от който бликат нови идеи, някои променят света, някои променят нас самите. Откриете ли от къде да вземете от това безценно богатство, то вие няма да имате нито един тъжен ден в живота си!

„Човекът, който ме вдъхновява“ бе първият проект на JobTiger, в който потърсихме вдъхновението. Потърсихме го в хората - тези хора, които си струва да последваме, да искаме да приличаме на тях и да се учим от примера им. Сега ще се обърнем към нещо още по-непреходно – книгата. Коя книга сте готови да прочетете отново, коя е книгата, която не ви дава да заспите, коя е книгата, която „преобръща стомаха“ ви?

Защо „Книгата, която ме вдъхновява“?

Вероятно ще се запитате какво е общото между HR компания, каквато е JobTiger, и книгите. Отговорът е лесен – именно книгите обогатяват човека, те изграждат и специалистите след години упорит труд и милиони прочетени думи. Та кой се е родил научен? Всеки от нас учи през целия си живот. Точно книгата винаги стои на нощното шкафче на всеки, за да открехне още едно малко прозорче от живота всеки път, когато разгърнем страниците й. Специалистите, които търсят развитие чрез нашата компания, са хора, които са прочели не една книга през живота си и са се поучили от нея, за да приложат наученото и в живота. Ние вярваме, че всеки от вас, който чете тези думи в момента, може да даде своя принос, за да съберем колекцията от най-вдъхновяващи книги, които непременно трябва да бъдат прочетени.

Четенето е именно онази дейност, която в най-голяма степен стои в основите на съвременната цивилизация, каквато я познаваме. Книгите са ценност, книгите са преживяване, книгите са удоволствие. Нека разкажем за тях, нека потърсим онези от тях, които са ни въздействали най-силно и са ни вдъхновили истински по един или друг начин.

Какви книги могат да бъдат номинирани?

Проектът е отворен за всякакви предложения. Търсим значими книги, без значение жанра им, а предложенията могат да дойдат от всекиго.

„Ако не можем да се насладим да препрочитаме една книга отново и отново, то въобще няма смисъл да я четем” е отбелязал Оскар Уайлд. Ние се присъединяваме към това мнение и именно затова ви предлагаме да участвате в този наш проект – нека помогнем на хората да открият какво си заслужава да бъде четено и препрочитано.

И така, какво ви предлагаме?

На този сайт сме разположили удобна платформа, в която можете да предложите любимите си книги. Напишете ни коя книга или книги ви вдъхновяват, обосновете се и изпратете вашето предложение. Събраните всяка седмица предложения ще бъдат подложени на гласуване от публиката на сайта и най-харесваните заглавия ще станат финалисти. Накрая на проекта ще сме открили най-вълнуващите заглавия, според всички вас. И ще сме отдали почит на хубавите книги – а те безспорно го заслужават!

Колко време продължава?

„Книгата, която ме вдъхновява“ ще продължи 12 седмици. През първите 10 седмици ще може да номинирате книги и да се гласува за тях. Всяка седмица ще излъчваме три седмични фаворита. През финалните 2 седмици ще може да се гласува за вече избраните 30 книги и да се подредят в Топ 30. В Деня на народните будители, 1-ви ноември, ще се проведе финал, на който ще представим класацията с 30-те най-вдъхновяващи книги според вашите гласове. Първото място ще бъде заето от заглавието, което най-много от вас са посочили за свой фаворит.

Защо да се включите в надпреварата на най-добрите книги?

Може би вече поне няколко заглавия кръжат в съзнанието ви, нали? Със сигурност не искате да подминете безучастно надпреварата, без да дадете и своя принос. Ние ще ви дадем поне 3 плюс 1 причини да го направите:

  • Ще споделите с хиляди хора своите любими книги.
  • Ще препоръчате на същите тези хиляди хора своите заглавия.
  • Ще помогнете на поне един човек да прочете още една хубава книга.

А каква е плюс 1 причината?

Всеки, който номинира книга и неговото заглавие стигне до челната тройка на финала, ще спечели страхотни подаръци от нас. Естествено, няма да пренебрегнем и гласуващите.

Успяхме ли да ви убедим да се включите?

Нека припомним накратко защо:

  • Имате уникалната възможност да покажете, че обичате книгите.
  • Можете да допринесете за това повече хора да прочетат вашите любими книги.
  • Можете да запалите любовта към книгите в поне още един човек.
  • Ако номинирате книга и тя се класира на някое от челните три места в Топ 30, ще спечелите една от големите награди.
  • А ако сте гласували за заглавие, за да го препоръчате, имате шанс да спечелите награда.

Е, участвате ли?


Период на провеждане:

Номинации и гласуване: 4 август – 19 октомври

Финално подреждане на Топ 30 на най-вдъхновяващите книги: 20 - 27 октомври

Обявяване на финалистите: 1 ноември - Ден на народните будители


Финалисти

Представяме ви финалистите от изминалата седмица (13.10.2014 - 19.10.2014).

Маверик

Това не е роман или пък книга по бизнес и мениджмънт. Това е една от най-силните и вдъхновяващи авто...

Приказка за Стоедин

Освен че е увлекателна като сюжет, книгата е пълна с оригинални мисли и невероятно чувство за хумор....

Четирилогията: Железният светилник, Преспанските камбани, Илинден, Гласовете ви чувам

Много български роман. Обхваща голяма бурна епоха. Човешки отношения, национални и църковни борби, п...


Организатор
JobTiger.bg
Медийни партньори
Фондация Буквите Сиела Колибри Online Книжарница | Хермес БГ Книга Библио Библиотеката Списание Гранта Кафене.бг Уча се ProBook.bg New Trend