1500 млади хора се срещнаха с 22 компании на „Национални дни на кариерата“ 2018 във Велико Търново

1500 млади хора се срещнаха с 22 компании на „Национални дни на кариерата“ 2018 във Велико Търново

На 26-и март се проведе 14-ото издание на най-големия кариерен форум в България, „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“, във Велико Търново. Посетителите тази година бяха 1500, а те успяха да се запознаят с предложенията и изискванията за работа и стаж на 22 работодатели.  Форумът се организира от JobTiger, в партньорството с Великотърновски университет „Св.св. Кирил и Методий“. Генерален спонсор е Нестле България.

Събитието бе открито от проф. д-р Христо Бонджолов, ректор на Великотърновски университет „Св.св. Кирил и Методий“; проф. дн Вихрен Бузов, зам.-ректор по Управление на качеството и акредитацията на университета; проф. д-р Любомира Попова, областен управител на област Велико Търново; г-н Олег Божанов, директор на Кариерен център към Великотърновски университет; г-н Обрешко Нешев, директор на Бюро по труда, гр. Велико Търново и Светлозар Петров, управител на JobTiger.

Проф. д-р Христо Бонджолов подчерта, че най-важно е съчетаването на интересите на студентите и работодателите. Той се обърна към учещите в университета с призив да се възползват от контактите, които предоставя това събитие. Ректорът препоръча и на преподавателите да направят същото:  „Нека бъдем по-гъвкави и адекватни на това, което става, на живота, който ни заобикаля, нека се ориентираме така, че подготовката на нашите студенти да бъде полезна за тяхната реализация“.

Проф. д-р Христо Бонджолов, ректор на Великотърновски университет „Св.св. Кирил и Методий“

Проф. д-р Христо Бонджолов, ректор на Великотърновски университет „Св.св. Кирил и Методий“

„За мен е чест да бъда част от откриването на този важен за всички нас форум“ – обърна се към събралите се по време на откриването проф. д-р Любомира Попова, областен управител на област Велико Търново. – „Именно този форум показва намеренията на JobTiger да ви дадат една протегната ръка, шанс да намерите своята достойна реализация и да останете тук, в България, и тук да реализирате своите мечти.“

проф. д-р Любомира Попова, областен управител на област Велико Търново

проф. д-р Любомира Попова, областен управител на област Велико Търново

„Четири са големите ползи да бъдете на този форум“ – изброи накратко на посетителите Светлозар Петров, управител на JobTiger:  да си намерите работа или стаж, да видите какво изискват най-добрите фирми в България, да опознаете пазара на труда, да се срещнете с представители на компаниите в неформална обстановка.

Светлозар Петров, управител на JobTiger

Светлозар Петров, управител на JobTiger

„Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“ 2018 продължават в още 4 университетски града на страната:

  • Габрово – 28 март, Технически университет;
  • Свищов – 29 март, Стопанска академия „Д. А. Ценов”;
  • Бургас – 2 април, Бургаски свободен университет;
  • Пловдив – 4 април, Пловдивски Панаир, Конгресен Център.

Не пропускайте възможността да посетите най-големия и с най-дълга история кариерен форум в България, да откриете нови кариерни възможности или просто да се срещнете с водещите работодатели в България и да се ориентирате за пазара на труда. Входът за посетители е безплатен.

VAR_1801

Свързани публикации