CEEDS’15 by Webit ще обсъди бъдещето на Дигитална Европа като единен пазар и ролята на София в него

10 февруари 2015 Спонсорирана публикация

На 21 и 22 април за седма поредна година София ще бъде домакин на CEEDS by Webit – събитието за дигиталните, технологични и медиа/рекламни пазари със специален фокус върху Централна и Източна Европа, което тази година ще събере в столицата ни за два дни над 3000 посетители от 40 държави. Специален гост на събитието и участващ в програмата тази година ще бъде Вицепрезидентът на Европейската комисия с ресор Дигитален Единен пазар – Андрус Ансип, заедно с редица от най-известните имена в технологичната, дигиталната, маркетинг и стартъп сцена. Над 100 лектори ще поставят фокус върху бъдещето на Европа и региона, ще коментират настоящите и бъдещи перспективи, ще споделят най-добрите практики и ще чертаят бъдещето на Дигитална Европа, в което София и CEEDS/Webit общността играят все по-важна роля.

“Тази година CEEDS by Webit ще има 3 основни паралелни сцени. Tech Summit ще посрещне технологичните и информационни директори на най-големите корпорации, както и правителствени представители, наред с представители на стартъп общността и малкия и среден бизнес. Темите, които ще се дискутират, са свързани с това как технологиите променят света около нас, Internet of Everything, образование, дигитално здравеопазване, Big Data, Cloud, Пари и разплащания” каза Пламен Русев, основател на световната серия от събития Webit, част от която е CEEDS.

Marketing and Innovation Summit ще посрещне маркетинг директори, представители на медийни групи, рекламни мрежи, рекламни/медиа агенции и ритейлъри. Основните теми на тази сцена са реклама, мобайл, метрики, дигитална търговия, дигитална трансформация, дигитални развлечения и медии, както и стратегии за социални медии.

Enterprise2Founders Summit е третото основно събитие в рамките на CEEDS’15 в София и на него топ менижмънтът на едни от най-големите компании в Европа ще дискутира възможностите за иновации чрез съвместна работа със стартъп компании и предприемаческата общност”,обяви Пламен Русев.

Сред огромния брой топ лектори, потвърдили вече своето участие в програмата, са Ерик Клинкер, изпълнителен директор на BitTorrent, Чарлс Ярдли, управляващ директор на Forbes Европа, Ювал Двир, стратегически мениджър глобални операции в Google, Зак Вайсфелд, изпълнителен директор на Microsoft Ventures Global Accelerators, Дмитри Чикхачев, съосновател и управляващ партньор на Runa Capital и др.

Наред с основните 3 сцени в програмата на събитието са включени и редица уъркшопи, няколко паралелни събития на технологични и дигитални компании. Предвидена в програмата е и “Академия за вирусни кампании” (GoViral Academy).

От билетите с цени за ранна регистрация (могат да бъдат открити на официалния сайт на събитието http://webit.bg) вече са се възползвали голям брой посетители.

За световната серия събития Webit:

Световната серия събития Webit e създадена от Пламен Русев, български сериен предприемач и инвеститор.

За 6 години Webit се наложи сред най-престижните и влиятелни форуми за дигиталната икономика и като единица мярка за най-високо ниво място за среща на световни технологични, дигитални, маркетинг, рекламни и медиа експерти.

Първото Webit събитие се състоя в София през октомври 2009 година. Днес събития Webit се провеждат в Истанбул, Турция; Дубай, Обединени Арабски Емирства; София, България, а предстоящи са събития в Китай и Индия.

Над 400 от най-известните технологични, дигитални, медиа и реклами световните лидери презентират годишно в рамите на събитията Webit, а общо над 15’000 са посетителите на събитията в цял свят, катоброят им расте ежегодно.

Публикации от серията