„Дни на кариерата“ – тест за подготвеността на посетителите

Подготовката за участие в кариерен форум е именно онова нещо, което може да ви даде конкурентно предимство пред останалите посетители. Може да звучи самоподразбиращо се, че подготовката е задължителна, но истината е, че и до днес мнозина посетители на изложения за стаж и работа не си дават труда да се подготвят предварително. Затова и добре подготвените кандидати веднага изпъкват, а шансовете им за успех се повишават сериозно.

Какво обаче се крие зад думата „подготовка“? Какво следва да сторим, за да имаме успех? На тези въпроси отговарят опитни рекрутъри, по време на един американски кариерен форум. Избрахме това видео, защото в него са събрани множество смислени препоръки от различни експерти. Ще видите обаче сами, че някои от отправените съвети се повтарят. И това е добър знак. Щом различни професионалисти препоръчват едни и същи действия, явно работодателите имат сходна представа за „успешен кандидат“.

Един от ключовите (повтарящи се) съвети заслужава специален акцент. Не се опитвайте да обиколите всички щандове и да говорите с всеки работодател на изложението. Правилната стратегия е да проучите кои компании ще участват, да харесате 7 до 10 от тях, да ги проучите, да разберете колкото може повече за тях и да си подготвите умни въпроси. Ако се придържате към тази схема, има много по-голям шанс да впечатлите няколко потенциални работодатели. Безцелното и непланирано обикаляне по щандовете и реплики от типа: „А вие какво предлагате?“ не са печеливш ход и е повече от уместно да не ги включвате в репертоара си.

Ако желаете и вие да стартирате успешна кариера или стаж във водеща компания, заповядайте на „Дни на кариерата“ в секторите IT, Телекомуникации и BPO. Кариерният форум ще се проведе на 14 октомври от 10:00 до 18:00 часа в Интерпред – СТЦ София. Събитието се организира от компанията за комплексни HR услуги JobTiger, със спонсорската подкрепа на Software Group. Участието за посетители е както винаги безплатно.

Публикации от серията