Градовете с най-дълго работно време в света

Градовете с най-дълго работно време в света

След като вече ви представихме класацията на градовете в света, в които работят най-малко часове в годината, днес ще ви запознаем със списъка на градовете, в които работят най-много. Нека припомним, че изследването, на което е базирана информацията, е проведено от Обединената банка на Швейцария в повече от седемдесет града и e цитирано от CNN.

  1. Хонконг

Жителите на Хонконг са най-здраво работещите в света. Те са абсолютни рекордьори с 2 606 работни часа на година или с повече от 50 часа на седмица. Те се трудят с около 1000 часа повече от парижаните.

Коментатори казват, че работохолиците трябва да се преместят в Хонконг. Платеният годишен отпуск тук е едва 17 дни.

  1. Мумбай

Индийският град е сред най-гъсто населените в света. А според проучването на Обединената банка на Швейцария Мумбай е на второ място в класацията на градовете, в които работят най-много – средно по 2 277 часа на година.

  1. Мексико

Според данните, предоставени от Организацията за икономическо сътрудничество и развитие, Мексико вече има изграден имидж на град, в който се работи на високи обороти. Ето защо не е изненада, че жителите му работят по 2 261 часа на година.

За сравнение, на север, в Чикаго, чиито жители са най-дълго работещите в САЩ, резултатът е 2 030 часа на година.

  1. Ню Делхи

На четвърто място в списъка отново откриваме индийски град. Трудът на живеещите в Ню Делхи е средно 2 214 часа годишно.

  1. Банкок

Всяка година заетият в тайландския град прекарва средно 2 191 часа на работното си място и получава само 9 дни платен отпуск. Последният факт отчасти се компенсира с официалните празници, които са 16 дни в годината. Това прави общо пет седмици платена почивка.

  1. Дубай

Дубай е сред водещите икономически центрове на Близкия Изток. Жителите му се трудят усърдно, за да поддържат високия стандарт на живот – 2 186 часа на година. Затова пък получават цели 30 дни платен отпуск освен официалните празници.

  1. Найроби

Резултатите на столицата на Кения: 2 184 работни часа годишно и 22 дни платен отпуск.

  1. Тайпе

Осма позиция за Тайпе, Тайван, където се работи средно по 2 141 часа на година.

  1. Джакарта

Работните часове в индонезийската столица са 2 102, а отпускът е едва 12 дни на година. На по-кратка платена почивка имат право само работниците в Шанхай, Пекин и Банкок.

  1. Богота

В столицата на Колумбия се работи с шест часа по-малко, отколкото в Джакарта – 2 096. Това й печели десетото място в класацията на градовете с най-дълго работно време в света.

Свързани публикации