#HRinterview – Нина Бояджиева, Senior Expert Human Resources, ProCredit Bank

#HRinterview – Нина Бояджиева, Senior Expert Human Resources, ProCredit Bank

В рубриката #HRinterview се срещаме с интересни събеседници – практикуващи HR специалисти от всички възможни подобласти на тази професионална сфера. Вторият ни разговор за тази година е с Нина Бояджиева, Senior Expert Human Resources в ProCredit Bank. 

HR сферата е интересна за вас? Ако е така, каним ви да посетите предстоящото събитие HR Industry 2018.

Как хората си представят работата на HR мениджъра и каква всъщност е тя?

Наскоро пътувах в такси и шофьорът реши да ме заговори с въпроса „какво работя“. Когато любезно му отговорих „HR“, той реагира с „ Аха, всемогъщите Човешки ресурси, които решават всичко.“ и не попита нищо повече.

Може би голяма част от хората свързват работата ни с лишени от емоция решения, администриране на персонал, договори, справки, но всъщност работата на HR е много повече. Тя изисква да умееш да слушаш и да разбираш какво стои зад думите на хората. Да си стратег, защото подбора на правилните служители и задържането им в компанията изисква планиране и ясни цели. Да умееш да печелиш доверието на човека срещу теб, но и да продължиш да вземаш решения безпристрастно. Да си креативен, прецизен, аналитичен и отворен да виждаш извън рамките.

В кои моменти бихте искали да работите нещо различно? 

Подвеждащ въпрос… но ако е имало такъв момент, то вече щях да работя нещо различно.

Кое е най-смелото нещо, което сте опитвали в работата си?

Истински смели са тези, които се страхуват, но въпреки това продължават да правят пътеки и да преследват целите си. За да си щастлив, за да експериментираш и да откриваш нови решения, да си успешен и да си заслужава това, което правиш е нужно да си смел. В работата ми се изисква смелост, когато давам предложения, когато признавам пропуск или грешка, когато ме хвърлят в дълбокото и трябва да поема отговорността за други хора в свои ръце.

Как ще убедите един млад човек, учил в чужбина да се върне и да работи в България?

Един от най-добрите аргументи за мен е примерът, а подобни примери с мои колеги и приятели бих могла да дам веднага. Заедно с това икономическата среда в страната ни се подобрява, трудовият пазар продължава да се нуждае от нови специалисти и все повече работодатели в България инвестираме в това да обучаваме и развиваме служителите си непрекъснато.

Как изглежда един работен ден във вашата компания?

Всеки ден при нас е различен, динамичен, предизвикващ и изпитващ нас самите. Сигурното е, че започва с чаша топло кафе и продължава в много разговори, интервюта, срещи, въпроси, важни решения, задължителна доза шеги и разбира се спешни задачи (в които колегите винаги са опора) 🙂

Какво правите в свободното си време?

Хапвам шоколад… пътувам със семейството си…. приготвям сладкиши (колегите ми винаги го оценяват), поддържам форма с български народни танци (вече почти 24 години) и доусъвършенствам   рецептата за перфектната майка, наслаждавайки се на игрите и неспиращите въпроси на малката ми дъщеря.

Свързани публикации