Константин Константинов, PFS: „Занимаваме се с най-интересните имплементации в електронната търговия“

Българският офис на световната компания PFS се развива с бързи темпове и търси попълнения за младия си и динамичен екип. Компанията е със силно международно присъствие и над 20 офиса по света. На глобално ниво служителите пък са над 2000.

Разговаряхме с Константин Константинов, Delivery Manager в българския екип, който ни разказа повече за PFS и ни сподели какви хора са нужни на екипа в най-кратки срокове. Още в началото той заяви, че компанията работи с големи международни клиенти по целия свят – Pandora, Daily Mail, Lego и много други. Именно това позволява на екипа да се занимава с най-интересните имплементации в областта на електронната търговия – сайтове с десетки хиляди поръчки ежедневно. Той каза също, че едно от големите предимства на компанията е, че работи с различни платформи – Demandware, Magento, Oracle и други. У нас екипът се фокусира на този етап върху Demandware и Magento, но предстоят много възможности за обогатяване на този спектър от платформи.

Константин наблегна и на факта, че компанията предлага и end-to-end услуги и решения. Това означава, че PFS осигурява пълния цикъл от услуги – създава сайта на клиента, организира складирането, опаковането, изпращането, кол центъра и поддръжката. Подобна комплексна услуга, от своя страна, осигурява една стабилност в работата на клиентите.

Екипът на компанията се е разраснал двойно в последните 6 месеца – разработчици, технически архитекти, бизнес анализатори, проектни мениджъри. Причината за този бурен растеж, според Константин е, че в България имаме техническите качества, а заедно с това и меките умения, позволяващи добра комуникация. Тук той сподели, че в момента активно се търсят правилните хора, които да станат основата за изграждането на екипите и да движат проектите.

Очаквайте и втората част от разговора ни с Константин – от нея ще научите повече за платформата Demandware, техническите й особености, както и възможностите, които тя предоставя.

В PFS има отворени позиции за специалисти в JS, PHP, Java или C#, които искат да разширят техническите си познания, запознавайки се и надграждайки в платформата Demandware. За кандидатите подобна стъпка ще е сигурно предимство и ще им гарантира възможност да станат част от една постоянно разрастваща се общност от специалисти с интересни възможности за развитие по целия свят.

Свързани публикации