Леда Турай, вицепрезидент на ICF: Коучът е HR, психолог и невролог

Леда Турай е Master Certified Coach с над 15 г. опит на международно ниво за комерсиални и неправителствени организации. Тя е вицепрезидент и член на борда на директорите на ICF (International Coach Federation). Леда беше в България, за да присъства на първата национална коучинг конференция в София, и даде специално интервю за JobTiger.tv.

„Ако една компания иска да се възползва от споделеното знание на своите служители в пълен мащаб, ако една компания иска да расте по отношение на идеи, иновации и финансови резултати, с помощта на коучинга ще има достъп до повече знания и ще накара хората да мислят, да поемат по-голяма отговорност, да си сътрудничат повече и така да постигнат по-добри резултати“, разказва Леда Турай.

Тя добави също, че коучът трябва да бъде неутрален и трябва да задава въпроси. Ако той има прекалено голямо познание в дадена област, може несъзнателно да се ограничи и да не направи това. Коучът трябва да има експертни познания в областта на коучинг процеса, в развитието на човешкия потенциал, малко в психологията и неврологията, за да знае как да подпомогне израстването на хората.

Освен за тенденциите в коучинга в света в момента, от интервюто ще разберете още отговорите на въпросите:
Как да решим кои теми са най-важни за нашата компания?
Как да изберем между развиването на коуч в компанията и наемането на външен коучинг консултант?
Може ли човек без достатъчно житейски и професионален опит да бъде коуч и защо новото поколение професионалисти искат млади хора за коучове?
и други.

Свързани публикации