Личният контакт е най-важен при въвеждащото обучение

Business Leaders and HR Meetup е най-новото събитие в портфолиото на JobTiger. Форматът се проведе за първи път на 30 юни и 1 юли в Пловдив и събра на едно място шестима панелисти бизнес лидери и HR специалисти от над 35 компании от различни сектори.

Изпълнителният директор на Токуда Банк, Мария Шейтанова, бе един от панелистите по време на събитието. Пред камерата на JobTiger.tv тя изложи своята теза, че employer branding-ът не може да се разглежда като самостоятелна част, а е интегрален към цялостния бранд на компанията, в който се преплитат стратегия, култура, процеси, взаимоотношения с клиенти и т.н.. „Цялата тази система трябва да е хомогенна. Не е възможно вашите служители да се усмихват на клиента и да бъдат внимателни, ако не са подплатени с правилните процеси. Т.е. ако нещо в организацията куца, няма как служителят да се усмихва пред клиентите, независимо на какви обучения го пращате“, посочи мениджърът.

Мария Шейтанова сподели и идеи по отношение на въвеждащото обучение за служители. Според специалиста, разписаните правила и процедури са задължителни, но по-важен за нея е личният контакт. Тя смята за добра практика всеки един служител да бъде въвеждан от свой колега – своеобразен „приятел“ в процеса по адаптация към новото работно място. Процес, който иначе може да е доста стресиращ.

Изпълнителният директор на Токуда Банк даде оценка и за провеждащия се за първи път в такъв формат Business Leaders and HR Meetup. Според нея събирането в по-неформална обстановка на хора, които гледат ситуацията от различен ъгъл, и могат да обменят мисли, е полезно, защото се избягва натискът на йерархията, който неминуемно съществува в една организация: „Можеш да чуеш неща, които може би от своите собствени колеги няма да ги чуеш. Заради това е невероятно полезно“, завършва тя.

Свързани публикации