Маргарита Злачева, Jacobs Douwe Egberts: „Търсим млади икономисти с добър английски и опит“

На 14 и 15 март се проведе софийското издание на най-голямото кариерно изложение – „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“. На него се срещнаха 123 български и международни компании работодатели и над 7 хиляди посетители. Мнозина от младите хора получиха своите първи кариерни предложения за стаж или работа.

По време на форума разговаряхме с г-жа Маргарита Злачева, представляваща на изложението Jacobs Douwe Egberts (JDE). Това е най-голямата компания в света, фокусирана изцяло върху производството и продажба на кафе. Г-жа Злачева спомена, че двата най-известни бранда на JDE у нас са „Нова Бразилия“ и „Jacobs“. Фирмата е разделена на две в България – производствена база в Костинброд и търговската бизнес единица, помещаваща се в Бизнес парк София.

Нашата събеседничка ни разказа също, че компанията присъства на изложението, с цел да открие нови кадри – млади икономисти с добро владеене на английски език и поне някакъв търговски опит. Интересното е, че новопостъпилите минават едногодишна програма, като на ротационен принцип се запознават с четири различни функции в JDE.

Чуйте какво още ни сподели г-жа Злачева в рамките на разговора.

Свързани публикации