Мисия „Успешно Участие“ във форума „Дни на кариерата“ в секторите IT, Телекомуникации и BPO

Мисия „Успешно Участие“ във форума „Дни на кариерата“ в секторите IT, Телекомуникации и BPO

Кариерният форум „Дни на кариерата“ в секторите IT, Телекомуникации и BPO е само след две седмици и подготовката за него тече с пълна сила. Компаниите уточняват стажантските и работните позиции, които ще анонсират, и се подготвят за деня на самото събитие – 14 октомври 2015 г. От своя страна, кандидатите, които са планирали да посетят форума, също започват да търсят насоки за максимално ефективно комуникиране с потенциалните работодатели. Важността на доброто лично представяне не може и не трябва да бъде подценявана, тъй като отличният кариерен старт е от централно значение за успешната професионална реализация на всеки млад човек.

Подготовката за участие на кариерен форум е комплексна задача, която изисква планиран подход и последователност. Не е възможно в няколко реда да бъдат обхванати всички важни теми в детайли, но правилният алгоритъм включва няколко ключови стъпки, които са предпоставка за успех.

На първо място е важно да проучите фирмите, които ще участват на форума. Изберете няколко, които са най-перспективни като работодатели за вашите конкретни нужди и квалификации, и задълбочете познанията си именно за тях. Подгответе си лично представяне (elevator pitch) и прогнозирайте какви въпроси можете да очаквате, както и оптималните отговори за тях.

По време на самото събитие си носете разпечатани CV, мотивационно писмо и евентуално препоръки. В тази насока е важно да запомните следните базисни принципи – имайте разпечатани достатъчно копия от тези документи и по възможност, адаптирайте всяко мотивационно писмо за конкретния работодател, с когото възнамерявате да се свържете. Последното изглежда като детайл, но именно подобни „дреболии“ създават много позитивно впечатление у работодателите.

На самото събитие бъдете представително облечени, усмихвайте се и полагайте усилия да създавате възможно най-добро първо впечатление у хората, с които разговаряте. Задавайте умни въпроси, които показват, че сте проучили компанията предварително, събирайте старателно контактите на работодателите и бъдете уверени и спокойни. Демонстрирайте проактивност, не пропускайте никоя компания, която ви допада.

След събитието поддържайте установените контакти, изпращайте автобиографията си на онези, които не са я получили на форума и давайте да се разбере, че интересът ви е искрен и сериозен. Не игнорирайте никоя възможност, преди да сте взели окончателно решение при кой работодател искате да постъпите и да сте получили конкретна оферта.

Не пропускайте да следите новостите и подробностите на сайта на събитието, както и в страницата на „Дни на кариерата“ във Facebook. Най-добре информираните и подготвени кандидати са тези, които получават най-добрите предложения за стаж и работа и постигат най-висока успеваемост при предварителните разговори и интервюта. Струва си да бъдете сред тях, защото в изложението участват водещите работодатели от трите бранша – отлична възможност да се запознаете в един ден с най-перспективните компании в IT, Телекомуникациите и BPO.

Заповядайте на „Дни на кариерата“ в секторите IT, Телекомуникации и BPO на 14 октомври от 10:00 до 18:00 часа в залите на организационния ни партньор Интерпред – СТЦ София. Събитието се организира от компанията за комплексни HR услуги JobTiger, със спонсорската подкрепа на Software Group. Участието за посетители е както винаги безплатно.

Свързани публикации