Мобилно приложение ще помага на младежите да изберат професия

Мобилно приложение ще помага на младежите да изберат професия

Стартира 5-то издание на програмата Trends of Tomorrow на Samsung за професионално ориентиране на ученици

На специално събитие пред 150 ученици от София Samsung представи мобилното приложение My Tomorrow, което ще помага на младежите да изберат най-подходящата за себе си професия. Приложението е безплатно и е част от кампанията Trends of Tomorrow, която Samsung организира за пета поредна година в партньорство със специалистите в сферата на кариерно консултиране, подбор и оценка на персонал от JobTiger, HR компания и кариерен сайт.

My Tomorrow е уникално средство, което ще помага на младежите в България да направят по-осъзнат, информиран и мотивиран избор на професионален път. То дава възможност на всеки да разбере какъв е неговият личностен профил и на тази база какви са подходящите професии за него. Профилът се определя от специално подготвен кратък тест, който да насочи вниманието към основните характеристики на личността и към възможните професионални направления, в които е най-вероятно да се развие успешна кариера. Всеки младеж ще има възможността да обсъди своите резултати със специалист по кариерно развитие от JobTiger, за да получи яснота относно професиите и възможностите за избор на кариера и образование.

Освен информация за професиите, My Tomorrow ще помага на учениците да разберат и какво висше образование  е добре да получат, за да се реализират в избраната от тях сфера, както и какъв е професионалният път в кариерата, който трябва да извървят за дадена професия Те ще могат да гледат и вдъхновяващи видеа на успели българи от различни сфери, които са се реализирали успешно, следвайки мечтите си.

„Trends of Tomorrow e локална кампания на Samsung, която развиваме вече пета поредна година. Тя е един от елементите на нашите дългосрочни ангажименти в сферата на образованието и борбата с младежката безработица. Смятаме, че е важно да продължим нашите усилия в тази посока, защото осъзнаваме колко важно и полезно е кариерното ориентиране за младите хора. Много от тях дори и когато завършват все още не са наясно с посоката, в която искат да се развиват, възможностите са много и вземането на решение понякога е трудно. Именно за това нашата цел е да дадем максимално много полезна информация и то достъпна по начин, който е най-удобен и близък до младите хора, а именно под формата на мобилно приложение. Така се надявам, че с помощта на съвременните дигитални технологии, ще успеем да бъдем полезни на младежите в един много важен за тях момент“, заяви Кристина Щерева, маркетинг мениджър на Samsung България.

В рамките на няколко седмици My Tomorrow ще бъде представено на ученици от Пловдив, Бургас и Варна на специални събития с участието както на представители на Samsung, така и успешно реализирали се в различни сфери професионалисти.

Приложението може да бъде свалено безплатно от Google Play като целта на Samsung е да продължи да го развива, постепенно добавяйки нова и интересна информация, която може да е полезна на учениците в тяхната подготовка и избор на мечтаната професия.

За Samsung Electronics Co. Ltd.

Samsung Electronics Co. Ltd. вдъхновява света и оформя бъдещето с трансформиращи идеи и технологии, преобразявайки света на телевизорите, смартфоните, носимите устройства, таблетите, фотоапаратите, дигиталните уреди, принтери, медицинско оборудване, мрежови системи и полупроводници и LED решения Водещи сме и в пространството на Internet of Things, както и в нашите Digital Health и Smart Home инициативи. За нас работят 319 000 души в 84 страни с годишни продажби от US $196 милиарда.  За да откриете повече, моля, посетете нашия официален сайт www.samsung.com и официален блог global.samsungtomorrow.com.

 

За JobTiger

JobTiger.bg  е първият кариерен сайт в България. След повече от 14 години опит и международно ноу-хау фирмата работи с над 26 000 клиенти и има контакт с повече от 325 000 търсещи работа в цяла България – от студенти и талантливи млади хора, до опитни професионалисти и мениджъри. Компанията предлага и развива нови възможности на пазара на труда с твърдото убеждение, че всеки може да изгради кариера, чрез която да реализира своя пълен потенциал. Освен пълен набор от услуги по подбор на персонал, екипът ни е и най-големият организатор на събития в страната. Специалистите в JobTiger провеждат и редица кариерни обучения, а през последните години компаннията предлага пълен набор от Employer Branding активности на своите клиенти.

Публикации от серията