„Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“ премина във Велико Търново при силен интерес

„Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“ премина във Велико Търново при силен интерес

Днес, 28 март, между 10 ч. и 15 ч., в Пети корпус на Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий“, се проведе дванадесетото великотърновско издание на най-големия форум за студентски стаж и кариера в страната – „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“.

2200 младежи посетиха събитието и се запознаха с кариерните предложения на 22 компании участници. Изложението протече повече от успешно. Множество работодатели коментираха пред JobTiger, че тази година студентите и младите специалисти са изключително добре подготвени. Огромен принос за това има и провелата се предварителна среща (уъркшоп) в университета. Уъркшопът се състоя традиционно преди самото събитие – на 24 април – и запозна студентите с основните похвати при писане на CV и мотивационно писмо, както и с най-важните аспекти от процеса по кандидатстване за работа.

Някои работодатели споделиха също, че посетителите са били целенасочени в своите търсения. Те предварително са се запознали с профила на компаниите изложители и са имали ясна представа какво да питат и търсят. В залата бе отбелязано и засилено присъствие на преподаватели, дошли със своите студенти на това кариерно събитие. Също така бе регистриран и бум на търсенето на инженерни и икономически позиции, което индикира нова тенденция за град Велико Търново.

Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“ се организира за петнадесета поредна година от компанията за комплексни HR услуги JobTiger. Генерален спонсор е Нестле България – най-голямата компания за храни и напитки в България.

Публикации от серията