Нели Петкова, FFW: „Работим на международно ниво“

На 14 и 15 март се проведе софийското издание на най-голямото кариерно изложение – „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“. На него се срещнаха 123 български и международни компании работодатели и над 7 хиляди посетители. Мнозина от младите хора получиха своите първи кариерни предложения за стаж или работа.

По време на форума разговаряхме с г-жа Нели Петкова от FFW. Още в началото на разговора ни, г-жа Петкова изтъкна, че FFW е компанията, която най-много допринася за развитието на Drupal общността на международно ниво. Тя разказа, че FFW е компания, която разработва сайтове с голямо корпоративно значение.

Г-жа Петкова ни сподели, че FFW участва на изложението, за да се представи пред българската публика, тъй като засега не е позната добре на пазара у нас. Събеседничката ни каза, че фирмата се грижи много за своите специалисти, както и за Drupal общността като цяло. Това продължава вече 15 години на международно ниво и 10 години у нас.

Компанията търси нови кадри – както младши специалисти, така и backend разработчици, предимно Drupal и Php програмисти. Особено Drupal специалистите са изключително малко и тясно специализирани, сподели г-жа Петкова своите наблюдения.

Чуйте и останалата част от разговора ни в това видео.

Публикации от серията