Печелете от празното си жилище, докато сте на работа – най-новият световен хит

Чували ли сте за явлението „co-working space“, или „пространство за съвместна работа“? Вероятно сте, защото този феномен е вече доста развит по света, а в София има поне няколко такива места. (Сред тях са и нашите приятели от СОХО.)

Явлението е просто и се основава на факта, че множество фрийлансъри имат нужда от временно работно пространство. Именно върху тази идея и върху концепцията на Airbnb е базиран и най-новият предприемачески модел, който тъкмо се зароди в световен мащаб. Става дума за явлението „жилище отдавано през деня под наем за работни цели“.

Ако по цял ден работите в офис, вероятно вече сте се досетили, че апартаментът или къщата ви стоят празни по десетина часа на ден. Как може от това да бъде извлечена полза? Икономиката на споделянето стана основата за един от възможните отговори. А именно – докато сте на работа фрийлансъри идват у вас и работят на спокойствие по своите проекти. Разбира се, в страна като България, тази концепция е свързана с толкова много рискове, че едва ли някой ще прояви куража да я имплементира реално, но във Великобритания вече съществува конкурентен пазар за подобни услуги.

Научете по темата повече от клипа.

Свързани публикации