Пролетният сезон събития на JobTiger завърши успешно

JobTiger затваря най-пълния си пролетен сезон събития от години насам. Щастливи сме да обявим, че те преминаха повече от успешно и събраха бизнеса и образованието на десетки локации.

Изпробвахме нови неща, рискувахме с нови локации и събития в съботните дни. Предизвикахме себе си, да направим нещо ново за Вас във вече изградени модели с многогодишни традиции. Повече от успешно се оказа интегрирането на програма за дигитален обмен на данни между търсещите и предлагащите работа. Споделянето на профил, автобиография или портфолио само с QR код се посрещна радушно и от двете страни и вярваме ще продължи да се ползва и на следващите форуми.

Проведените събития доказаха, че срещите на живо се завръщат с пълна сила, а растящият брой посетители и компании участници потвърждават нуждата на бизнеса да се запознава с активните млади хора.

По традиция пролетният полусезон на компанията започна с браншовото събитие HR Industry, което се проведе на 9 февруари. В рамките на изложбеното пространство в Интерпред СТЦ посетителите имаха възможност да се срещнат с 31 компании, предлагащи продукти и услуги за HR бранша, а в още четири зали паралелно се провеждаше семинарна програма с 19 теми по предварително обявен график, където представители на различни компании споделиха добри практики и най-актуалното в портфолиото си от услуги. Повече за него може да прочетете тук.

Април месец започна с най-големия кариерен форум в България – Национални дни на кариерата. Близо 8000 кандидати за стаж и работа участваха в Национални дни на кариерата 2023. Керванът на 22-те ежегодни Национални дни на кариерата премина през градовете: София, Велико Търново, Габрово, Пловдив, Варна и Русе между 1 и 11 април. Освен срещите на живо, на 5 април се проведе и виртуален ден на кариерата – достъпен от всички краища на света за търсещите нова професионална реализация – чрез платформата Brazen Technologies, считана за най-добрата технологична възможност за организиране на кариерни събития глобално. Представителите на повече от 130 водещи български и международни компании, опериращи в различни отрасли, успяха да се запознаят лично с близо 8000 мотивирани кандидати за стаж и работа от цялата страна. Очаква се през следващите няколко месеца стотици млади хора да сбъднат мечтите си и да станат част от екипа на желан от тях работодател. Приятна новост бе и сътрудничеството с радио ENERGY, което излъчваше на живо от хотел Маринела, София, на 1 април. Участници във форума се включваха от събитието, за да споделят впечатления и да поискат да чуят любима песен. Много работодатели взеха микрофона и обясниха какви хора търсят за екипите си и насърчиха слушателите на радиото да дойдат и да се запознаят с тях на място. Повече за него може да прочетете тук.

От края на миналата година JobTiger е подизпълнител по процедура BG05M2OP001-2.016 „Модернизация на висшите училища“. Кариерни борси се проведоха във Бургаски свободен университет, в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ – гр. Бургас и ХТМУ. Освен борсите за студенти и работодатели, по програмата се организира и форум по предприемачество. Събитията са част от програма „Модернизация, дигитализация и интернационализация на обучението в Химикотехнологичен и металургичен университет“ по ОП „Наука и образование за интелигентен растеж“, „Модернизация на образователните решения за кръгова икономика, стратегически инфраструктури и производства (МИKС-ИП)“, финансиран от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“, както и по програма „Икономическото образование в България 2030“. Горди сме да съобщим, че всяко от събитията надхвърли всички очаквания и критерии и се проведе при изключителен интерес от страна на работодателите, и беше посрещнато с много вълнение от страна на студентите, които се запознаха с бизнеса и своите бъдещи работодатели. Подробности може да видите тук.

На 18 и 19 май в Кюстендил се проведе HR Weekend. Събитието представлява традиционна конференция на HR общността, по време на която HR специалистите имат възможност да дискутират практически проблеми от сферата. 35 души от 16 компании в различни сектори се включиха в 28-ото издание на HR Weekend by JobTiger. Участниците имаха възможност да дискутират най-актуалното от HR света в рамките на три дискусионни панела в двата дни – HR в криза, Мотивация, ангажираност и задържане при хибриден модел на работа и Възнаграждения и придобивки – тенденции, предизвикателства и източници на информация. Модератори на събитието бяха: Миглена Узунова – Цекова, Старши директор „Човешки ресурси“ и член на Лидерския екип на А1 България, Tony McMurray FCMA CGMA, Managing director Ingram Micro Bulgariа, Христо Стоянов, Стоян Ганев, Audit Advice Associates и Стела Юлзари – Мърсър консултант – България, Marsh. Дискусиите и обмененият опит показаха, че традиционният формат е изключително ползотворен за всички участници, а ние като организатор вярваме, че всеки от тях си е тръгнал с нови идеи и вдъхновение.

Обещаваме Ви, че за есенните ни събития ще приготвим още изненади и ще добавим още добри практики, които да направят срещите между бизнеса и образованието в празник, наситен с добро настроение и полезност. Вече сме готови с първата изненада, която ще въведем по време на октомврийските ни Дни на кариерата – ИТ, Комуникации и аутсорсинг. Представяме на Вашето внимание интерактивните дисплеи на Simusca.sg, които могат да изведат Вашето работодателско брандиране на следващо ниво – интерактивни дисплеи под наем, софтуер, разработен в България, хардуер от последно поколение. С тях може да заместите статичните банери и стени и на тяхно място да поставите дисплеи с интерактивно съдържание и уникално представяне. За повече информация може да се свържете с екипа ни.

Не забравяйте, че есенните ни събития са с 10% отстъпка за ранни записвания:

Свързани публикации