Срещнете се с вашите нови служители тази есен

Срещнете се с вашите нови служители тази есен

Традиционните секторни дни на кариерата на JobTiger и тази година ще съберат на едно място по-фокусирани компании и кандидати за работа в технологичния и аутсорсинг секторите, както и в професиите с бизнес насоченост.

Астрономическото лято дори още не е започнало, а ние ви напомняме за есента? Причината е само една – в разгара на лятото вече няма да са налични добрите оферти за ранно записване за двете специализирани секторни кариерни събития на JobTiger през есента: „Дни на кариерата” в секторите: ИТ, Комуникации и Аутсорсинг, които ще се проведат в София на 11 октомври, в Пловдив на 15 октомври и във Варна – на 17 октомври, както и „Дни на кариерата” в секторите Икономика, Финанси, Човешки ресурси, Маркетинг и Обслужване на клиенти, които ще се случат в УНСС на 29 ноември.

Защо кариерен форум?

Участието в кариерен форум е доказано работещ начин за намиране на подходящи кандидати за работа или стаж. Това се показва от световната и българската практика и важи особено за откриване на подходящи специалисти, намиращи се в началото на своя кариерен път. JobTiger успешно организира най-големите кариерни форуми в страната вече 17 години. Въпреки развитието на технологиите и по-модерните начини за свързване с кандидатите за работа, изложенията остават основен начин за достигане до актуалното поколение нови таланти. Те се предпочитат както от компаниите, така и от самите търсещи работа, защото дават възможност за пряк контакт между HR специалистите на работодателите и кандидатите – създава се подходяща неформална среда за по-продължителен разговор, в който младите специалисти, които все още не са натрупали прекалено впечатляващи автобиографии, могат да изпъкнат със знания и присъствие. Кариерните форуми са и място, на което се откриват по-нестандартни кандидати.

Този тип събития са и employer branding инструмент – място, на което новите работодатели да се покажат за първи път, а по-традиционните на пазара да напомнят за себе си и да демонстрират своите нововъведения по отношение на добрите работни условия и климат. Това е особено важно за динамични сектори като технологичния и BPO, където конкуренцията между работодателите отдавна е преминала отвъд добрите заплати и се води на полето на допълнителните придобивки, вътрешнофирмената култура и имиджа на компанията.

Едва ли е нужно да напомняме, че всичко това се случва в условията на т.нар. „пазар на кандидата“ – качествените хора не достигат на много нива и сектори, така че позиционирането на дадена компания като работодател може да се окаже решаващо за намирането на нужните таланти, а оттам и за бъдещето ѝ като бизнесорганизация.

По-фокусирано търсене

Секторните есенни кариерни събития от календара на JobTiger обаче носят и допълнителни предимства за участващите компании. Бивайки строго насочени към определени браншове, практиката показва, че посетителите са далеч по-подготвени за предлаганите свободни позиции. Маркетинговата кампания, която съпътства двата форума, е силно фокусирана, така че да ограничи до минимум случайно попаднали кандидати.

Когато участвате на „Дни на кариерата“ в секторите: ИТ, Комуникации и Аутсорсинг, можете да очаквате, че огромната част от посетителите, които ще дойдат до щанда ви, ще си търсят работа или стаж точно в тези сектори. Нещо, което далеч не може да се гарантира по време на по-големи кариерни форуми, като „Национални дни на кариерата“. Точно поради това ИТ, Комуникации и Аутсорсинг кариерното събитие е едно от тези с най-голяма успеваемост и удовлетворение на участващите изложители в богатото портфолио на JobTiger. Тази година форумът ще се проведе в три града – София, Пловдив и Варна, което от една страна отговаря на търсенето на пазара, а от друга дава шанс на изложителите да стеснят кръга от потенциални кандидати и на географски принцип.

В същото време икономическите „Дни на кариерата“ се провеждат в основната сграда на най-големия специализиран бизнес университет в България – УНСС. По този начин събитието дава директен достъп на изложителите до хиляди млади специалисти, всички от които се интересуват от свободни позиции или стаж в икономическата сфера. Около 6000 бяха посетителите на форума през 2017 г. Представете си 6000 потенциални служители за вашата компания с подходящо образование и интереси в един ден.

По-бързият печели

По-ранното записване за есенните събития на JobTiger се практикува от повечето от водещите компании, които традиционно участват. Това е оправдано от няколкото бизнес ползи, които носи по-средносрочното планиране в случая. Първо, цената е по-ниска. До края на юли е в сила предложението за ранна регистрация на преференциални цени за „Дни на кариерата” в секторите: ИТ, Комуникации и Аутсорсинг. За участие в деветото издание на специализирания форум „Дни на кариерата” в секторите Икономика, Финанси, Човешки ресурси, Маркетинг и Обслужване на клиенти пък по-ниските цени са важат за заявки до края на август. Все още има време, но не забравяйте, че по-рано записалите се могат да изберат и стратегически по-добре разположени места в залите, в които се провеждат събитията. Въпреки оставащите месеци до есенните кариерни форуми, към момента над 40 компании вече са заявили своето участие.

Подробности и цени според размера на нужната ви изложбена площ можете да получите от екип „Събития“ на JobTiger на: events@jobtiger.bg или телефон +359 2 49180 13/22.

Свързани публикации