Светлозар Петров дискутира своята професионална и лична история на първото издание на „Приказки за успеха“

Светлозар Петров дискутира своята професионална и лична история на първото издание на „Приказки за успеха“

Всеки се стреми към добра кариера, но не всеки успява да я постигне. Кое прави разликата между успелите професионалисти и тези, които са имали способностите и потенциала, но не са съумели да го реализират напълно?

„Приказки за успеха“ е нова поредица от публични събития с дискусионен характер, в която доказани бизнес лидери ще разказват историите за своя кариерен път, стъпките и решенията, които са ги довели до успеха.

Първото издание на инициативата се състоя 16 май в Planet Club, София и срещна заинтересованите от пътищата към професионалния и личен успех хора със Светлозар Петров. Светлозар е управител на компанията за комплексни HR услуги JobTiger и един от създателите на първия професионален и напълно интегриран сайт за търсене и предлагане на работа в България. Той е член на настоятелствата на Американския университет в България, на Великотърновски университет „Св. св. Кирил и Методий“, на Фондация на бизнеса за образованието, както и един от създателите на Клуба на корпоративния дарител и член на борда на директорите на Българския дарителски форум. Председател e на почетния съвет на Международната награда на херцога на Единбург за България, съучредител на „Образование България 2030“.

Светлозар Петров разказа много интересни и на моменти дори лични истории за своя път – от начина, по който е избрал професията си, през решаващите етапи в кариерата му, до неговата дефиниция за „успех“. Разговорът с публиката след края на изложението му продължи още един час, а бизнес лидерът отговори на множество въпроси, засягащи виждането му за различни процеси в съвременната икономика, бизнес стратегии, балансът между работа и личен живот, стартъп културата, предприемаческото мислене и т.н.

Успешните предприемачи не са тези, които създават бизнес с единствената идея да печелят, а онези, които имат визията да изолират наличен обществен проблем или недостиг и предлагат решението му с инициативите си, смята Светлозар. Тази ангажираност на бизнес хората според него не трябва да е само в началото на пътя – той говори и за смисъла на влагането в обществено полезни инициативи. Така, макар сравнително малка като брой служители компания, JobTiger е два пъти „Корпоративен дарител на годината“. Отправени бяха и препратки към цялостната тема за морала и етиката в съвременния бизнес. Една от целите пред инициативата „Приказки за успеха“ ще е да покаже, че моралът и етиката не просто са застъпени в реалната практика, но са и важен залог за крайния успех.

Един от любопитните отговори на Светлозар Петров бе по отношение на книгите, които е важно да прочетем. Мениджърът заяви, че той предпочита да наема хора, които четат много художествена литература – защото тя е богата на идеи как да реагираме в нестандартни житейски ситуации. Опитът му показва, че тези хора се справят по-добре с предизивикателствата, които поднася работата.

32702594_10216830373534837_7608658972886695936_n

„Приказки за успеха“ ще продължат, а отговорите на тези и много други питания, както и възможността да получите отговор и на вашите конкретни въпроси ще получите по време на публичните срещи, които ще се провеждат регулярно в Planet Club в София. Идеята е всички заинтересовани от развитието на кариерата си настоящи и бъдещи мениджъри да могат да чуят, а след това и да разговарят и обменят идеи с големите имена в българския бизнес.

Очаквайте през септември следващото издание на поредицата „Приказки за успеха“ и възможността за среща в неформална обстановка с други интересни лидери от реалния бизнес.

Свързани публикации