Светлозар Петров на hruIT: За метриките в подбора и смисъла от участие в HR НеКонференции

На 29 май, в СОХО, се проведе първата НеКонференция в България – hruIT. Събитието бе организирано от GlobalHRU – една от най-бързо развиващите се компании в областта на човешките ресурси и обученията, благодарение на  EPAM България, и в партньорство с JobTiger и Българската асоциация за управление на хора.

„HR НеКонференция“ е поредица от глобални събития, насочени към специалистите по подбор на персонала и HR специалистите, по време на които се обсъждат практически казуси, обменя се практически опит и идеи и се обсъждат новите техники и иновации в индустрията.

НеКонференциите се организират от GlobalHRU и партньори по целия свят. Ежегодно се провеждат по 60 мероприятия в 40 държави от 6 континента. Целта на тези събития е да се „заобиколи“ стандартният конферентен формат и да се наблегне на „социалното учене“, както и да се споделят и усвоят знания за бъдещето на HR професията.

По време на HR НеКонференцията управителят на JobTiger Светлозар Петров демонстрира на колегите от бранша метриките в подбора, както и рисковете за техните компании – финансов, оперативен и т.н. Беше дискутирано и всичко, което следва от успешния или неуспешния подбор.

Свързани публикации