Televic/Demasys: „В региона на Пловдив индустрията изпитва сериозна необходимост от подготвени кадри“

Премина успешно 7-то поредно софийско издание на единствения в България кариерен форум, насочен към компании в секторите: „Дни на кариерата“ в секторите ИТ, Телекомуникации и Business Process Outsourcing (ВРО). То се състоя на 13 октомври в столицата. Тази година за пръв път, на 14 октомври в Пловдив, се проведе и локално издание на форума. Събитието в града под тепетата беше посетено от над 1000 млади хора, мнозинството от които бяха студенти, активно търсещи работа.

Разговаряхме със спонсорите на събитието от Televic/Demasys. Televic се занимава с производство на електроника за конферентни системи, железопътен транспорт и здравеопазване. Demasys пък е компания, която се занимава с разработката на софтуер за направленията здравеопазване и железопътен транспорт. Латинка Димитрова, HR в Televic/Demasys, сподели пред камерата ни, че двете компании с удоволствие са се включили като партньори в събитието. Тя добави, че в региона индустрията изпитва сериозна необходимост от подготвени кадри.

Лъчезар Котов, старши програмист в Demasys заяви, че двете компании търсят млади специалисти и добави, че ако те нямат опит, ще могат да го придобият при тях. Той допълни, че би се радвал да открие Java и .Net специалисти.

Очаквайте и следващите разговори, които проведохме по време на събитието.

Свързани публикации