Теодора Дикова, E&G Finances: „Има много млади хора, които искат да се развиват у нас“

На 14 и 15 март се проведе софийското издание на най-голямото кариерно изложение – „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“. На него се срещнаха 123 български и международни компании работодатели и над 7 хиляди посетители. Мнозина от младите хора получиха своите първи кариерни предложения за стаж или работа.

По време на форума разговаряхме с г-жа Теодора Дикова от E&G Finances. Компанията е международна, от 2 години е на пазара и управлява няколко платформи, в които клиентите търгуват с Форекс и други финансови продукти и услуги. Екипът наброява 120 човека и тъй като обемът работа се увеличава, съществува необходимост от нови попълнения.

Г-жа Дикова разказа, че успешните кандидати трябва на първо място да проявяват интерес към финансовата материя и непосредствено след това, да владеят отлично английски език – мениджърите и част от колегите са изцяло англоговорящи, а комуникацията с клиентите е също изцяло на английски език. Клиентите на платформите са от цял свят, което е и причина за изискването за владеене на този език. Позициите са изцяло постоянни, на този етап няма стажантска програма в компанията.

Чуйте, какво още ни разказа нашата събеседничка в рамките на разговора ни.

Публикации от серията