Третата конференция Be IT премина при силен интерес и много посетители

На 28 май, в Suite Hotel Sofia, се проведе третото издание на организираната от JobTiger конференцията Be IT. Събитието представляваше едновременно технологична конференция и employer branding мероприятие, на което си дадоха среща 300 млади и напреднали IT специалисти, топ лектори и ред водещи международни и български компании от технологичния сектор. Спонсор на мероприятието бе Е-CARD.

В рамките на 13 уъркшопа специалисти представиха пред заинтригуваната публика най-актуалните тенденции и значими теми от IT сферата. Обсъжданата проблематика бе разпределена в три направления – Web, Database и Mobile & Hands-on Experience. Сред лекторите бяха Георги Бачев, който сподели ноу-хау за създаването на e-commerce корпоративни приложения, базирани на demandware, Теодор Илиев и Мирослав Витанов, които разкриха правилния подход при избора на конкретен фреймуърк за стартирането на нов IT проект, Веселин Николов (a.k.a Dzver), който сподели своите уроци от работата със стар код, а Румен Палов и Петър Личев откроиха работата с Galera Cluster. Представители на E-CARD, PFSweb, Мусала, Adastra, Unicredit Bulbank, Methodia и други компании създадоха незабравима атмосфера, подпомогнаха по различни начини успешното протичане на събитието и доказаха, че за високи технологии може да се говори безкрайно увлекателно и разбираемо.

Освен това, в специални фирмени кътове, компаниите посрещаха посетителите и ги запознаваха със своята дейност, с плановете си за разрастване и с възможностите, които предлагат – за стаж или постоянна работа. По този начин, те успяха да се представят като предпочитани и надеждни работодатели пред заинтересована публика. В края на деня те споделиха, че са посрещнали множество млади хора, които са ги разпитвали за тяхната дейност оживено и с интерес.

Посетителите започнаха да се стичат още преди официалния старт и потокът им не секна в рамките на деня. Ангажираността им по време на дискусиите, личните срещи с лекторите след всеки уъркшоп и сериозните посещения на фирмените кътове демонстрираха реалното желание на публиката да научава технологичните новости, да повишава квалификацията си и да се ориентира проактивно на пазара на труда в тази толкова предизвикателна професионална сфера.

В края на деня се проведе и обявената още в началото томбола. Много от партньорите на събитието раздадоха своите специални награди на късметлиите. Спонсорът E-CARD осигури специализирана IT литература, Adastra – Bluetooth аудиоколонка, SuperHosting – хостинг план СуперПро и домейн за период от една година, PFSweb – Pandora bracelet,  а организаторът JobTiger подари една GoPro Hero екшън камера. През целия ден пък E-CARD раздаваше и освежаващи напитки на посетителите.

В деня на събитието заснехме 14 интервюта. Очаквайте видеоматериалите в рамките на следващия месец.

Be IT Conference се организира от компанията за комплексни HR услуги JobTiger с партньорството на Dunkin Donuts, Red Bull, Baristo, SuperHosting, Take a cake, 100 грама сладки и Pirin Spring. Медийни партньори на събитието са JobTiger.tv, Yatoto, Kaldata, Предприемач, CooliceHost, Uspelite.com, NewTrend, SocialEvo, ComputerWorld, Международната награда на херцога на Единбург, SoftUni, ITEventz, Smart News и Dev.bg.

Публикации от серията