VMware България привлича кандидати за стаж с мобилно приложение за виртуална реалност

17 март 2017 Спонсорирана публикация

vmware-VR-visual-FB-2В последните няколко години основно предизвикателство за ИТ компаниите в България е намирането и задържането на ценни кадри. Това изисква постоянна инвестиция в развитието на цялостната среда.

Положителна тенденция е, че все повече млади хора виждат реализацията си в сферата на компютърните науки и ИТ технологиите и инвестират в развитието си. Според данни на VMware България, студентите проявяват все по-сериозен интерес към Тalent Boost и стажантските програми, които VMware организира на местно ниво, възприемайки ги като възможност за силен старт в кариерата.

Тalent Boost

Академията Talent Boost Class е безплатна инициатива на VMware, в която служители временно се превръщат в преподаватели и провеждат кратък интензивен курс на всички одобрени кандидати. Той обхваща разнообразни умения – от алгоритми и структури за данни до Spring-базирани приложения. Кандидатстването за академията става през сайт, с попълване на форма за регистрация. Тъй като местата са ограничени, записалите се кандидати минават през кратко интервю, обхващащо всяка една от темите, по които се преподава в академията. Хубавото на програмата е, че търси уникалните умения на кандидатите – това, в което са най-добри. Целта на този предварителен подбор е да се види какво е нивото на участниците, имат ли нужните основи, умеят ли да разсъждават логично и демонстрират ли желание за развитие. Много често Talent Boost програмата е стъпка нагоре към стажантските програми на VMware България.

Стажантска програма

Освен с добро представяне в Talent Boost, студентите могат да кандидатстват за стаж във VMware и отделно. Компанията често пуска свободни позиции на своята глобална страница. Основно предимство на програмите е, че одобрените кандидати работят по реални проекти, често свързани с проучване на нови възможности или подобряване на някои продукти. Всеки от тези проекти е до голяма степен изолиран от работата на останалите служители и на стажанта се налага да работи сам, с подкрепата на ментор. Често работата е изследователска, с ясно дефинирани крайни цели, които в процеса на реализация, понякога могат да се видоизменят частично или напълно. Стажовете във VMware продължават шест месеца, платени са и на пълно работно време.

Участвай и спечели

От миналата година всички кандидатите могат да разгледат бъдещото си работно място през специално мобилно приложение за Android и iOS. С негова помощ, по-любопитните могат да се разходят из сградата, да научите повече за компанията, ценностите ѝ и работата в нея. Изживяването е още по-интересно, ако използвате очилата си за виртуална реалност. А разходката може да ви донесе и награда – Oculus Rift! За да участвате в тегленето за наградата, завършете пътешествието в приложението, харесайте и споделете страницата на VMware Bulgaria във Facebook

Свързани публикации