Защо служителите се демотивират и напускат?

В днешно време, почти няма човек, който да не е сменял поне веднъж работното си място. Нещо повече – поколението на „милениалите“ се задържа на една месторабота обикновено не повече от година. И това постепенно започва да се превръща в новата норма. Но защо все пак хората напускат?

Човек не напуска една работа, а напуска шефа си. Това е много популярно изказване, което е познато по целия свят. И в това често има много истина. Но, в последващото видео ще видите и чуете, че към днешна дата, основната причина за напускане, е станала малко по-различна. А именно – служителите редовно напускат позиции, свързани с безсмислена работа. Точно така – липсата на смисъл в извършваните задачи тотално демотивира хората и много често ги подтиква към напускане. И това е напълно разбираемо. Хората имат нужда да реализират потенциала си и да се самоактуализират в полето на нови и комплексни задачи, които подпомагат тяхното професионално развитие.

Ако темата за задържането на служители и тяхното ангажиране е сред вашите фирмени приоритети, не пропускайте шанса да се включите в 25-ия HR Weekend, който ще се проведе в прекрасната атмосфера на курортния Вършец (23-24 юни).

Свързани публикации