Най-доходоносните сектори през 2017

StockSnap_M3WRIJL64I

Дали от любопитство, или заради конкретни инвестиционни намерения, всички се интересуваме от това кои ще бъдат най-печелившите сектори в бизнеса през 2017 г. Kimberly Weisul обобщава статистическите данни. Ето кои са шестте индустрии, които според скорошно проучване на IBISWorld ще донесат най-високи приходи тази година.

  1. Отдаване под наем на търговски площи/бизнес имоти

Ако офисът, в който фирмата ви се помещава, е твърде голям за броя на служителите ви, обмислете да отдавате част от имота под наем. Според цитираното проучване повече от три четвърти от фирмите, отдаващи търговски площи под наем, имат по петима или по-малко служители. Отново от него научаваме, че към 2016 приходите в тази индустрия надхвърлят 52.7%.

  1. Спешни ветеринарни услуги

Вероятно тази сфера няма да е толкова печеливша в България, колкото е в САЩ, но и тук е добра идея за бизнес. Последните промени в законодателството на Щатите позволяват на ветеринарите да практикуват и отвъд границите на своя щат. Освен това нараства популярността на застраховките на домашни любимци. Тези два фактора правят сектора все по-атрактивен, а средната печалба от него е 29%.

  1. Преводачески услуги

В условията на глобализация се наблюдава повишено търсене на услуги, свързани с превод за целите на бизнеса. Пречка за навлизане в тази сфера може да бъде само изискването за определени сертификати за признаването на легитимността на някои официални преводи. Средна печалба: 26.2%.

  1. Снегопочистване

В някои части на света новите бизнес начинания означават повече работа и за снегопочистващите фирми – повече паркинги и алеи, които трябва да са достъпни за клиентите през зимата. Според проучването на IBISWorld печалбите от снегопочистване са малко повече от 25%.

  1. Слънчева енергия

Все повече хора се опитват да се възползват оптимално от естествената енергия. Според цитираното по-горе проучване печалбите от соларни системи средно възлизат на 30%.

  1. Корабна навигация

Глобализиран свят означава повече работа за осигуряване на безопасното преминаване към и от пристанища. Този сектор включва докинг и управление на морски плавателни съдове. Средната печалба в тази сфера на дейност се оценява на 23.3%.

Свързани публикации