Новият живот на визитните картички

Класическите визитки едва ли ще изчезнат като вид. Но новите технологии и социалните мрежи се намесват много успешно и в тяхното битие, така че ако искате да сте с различна, иновативна бизнес картичка – сега е моментът.

Във видеото Виталий и Радослав от GameCraft, чийто проект за игровизация в образованието беше един от финалистите в миналогодишното издание на конкурса за предприемачи Empower – показват и разказват за визитките си, които винаги замислят като игра. Подходът е интересен, реакциите още повече – първо е учудването (получаваш опция да си изтеглиш визитка от няколко броя), а след това идва забавният момент и очакването коя визитка „ще бие“ другата с играта „камък, ножица, хартия“ (за тези, които не знаят, играта, която стана популярна у нас чрез детските анимационни филми, е китайска и датира от 206 г. пр. н. е).  Защо са измислили тези визитки, за кого е предназначен „калашникът“ и какво са съдържали предишните им картички – вижте във видеото.

 

А това е визитка, създадена от принт компанията Moo Cards, която чрез специално приложение автоматично взима профилната ви Timeline снимка в личната ви страница във Facebook. Върху едната страна са отпечатани снимките, които приложението тегли автоматично от Facebook, а на другата – любим цитат, също взет от стената ви. Можете да променяте информацията свободно. Към момента на тази статия сайтът продължава да предлага първите 50 визитки безплатно. Заплащате само транспортните услуги – най-евтин вариант (3.30 паунда) е обикновената поща. Неудобството – получавате ги след месец и през това време не трябва да променяте профилната си снимка в социалната мрежа.

Колко лесно става всичко в Moo може да се убедите, като гледате това видео.

 

Следващите визитки буквално „отварят“ онлайн профила ви или корпоративна страница чрез вграден код. Достатъчно е да насочите визитката с кода към екрана на компютъра или да я „разкодирате“ чрез камерата на смартфона си. QR кодът вече е достатъчно популярен и всички съвременни смартфони поддържат приложения за разчитането му. Той обаче може да се вложи и принтира оригинално и креативно и върху печатни визитни картички, дори да инкорпорирате логото си вътре в него. Още варианти на визитки с QR код може да разгледате тук.

 

И накрая – визитки, базирани на малко позната, но впечатляваща технология с голямо бъдеще – augmented reality (добавена реалност). Във видеото е демонстриран модел, особено подходящ за представяне пред работодател, стига и двете страни да са наясно с технологията. С две думи – авторът насочва картичката към монитора, там се появява неговият виртуален образ и започва да разказва кой е и с какво се занимава (между другото откровена история за две завършени степени – биология и икономика, които се оказват напразни, защото голямата страст се оказва уеб дизайнът).

Новото бъдеще, нали?

 

Свързани публикации