JT Creative Lab събира идеи: HR специалистите са на ход

Случвало ти се е да чуеш: „Е, ама ти на Уикипедия не вярвай…“. Обоснована ли е тази реплика? Всъщност не. Има данни, че (поне англоезичната версия на сайта) е близка по задълбоченост и коректност до „Енциклопедия Британика“. При това открито се признава, че и в двете издания все пак има грешки и пропуски. Истината обаче е проста – с времето, Уикипедия става все по-добра енциклопедия и това се дължи в голяма степен на факта, че тя е построена по такъв начин, че да позволява всеки да допринася за съдържанието. И точно затова грешките обикновено се отстраняват светкавично от наблюдателни редактори, без да успеят да причинят значими щети и да станат достояние на повече от няколко човека. Отвореният характер на сайта е тайната на неговия успех и ще остане в основата на всички следващи подобрения.

По подобен начин се създаде и екосистемата на операционната система Android. Отворен код и възможност за всеки да го развива. На тази база Android изпревари основния си конкурент и днес е доминираща операционна система за мобилни устройства. А ползите лесно си проличават – системата става все по-добра, с нови възможности и по-малко проблемни зони. Именно отвореността и сътрудничеството без граници са тайната на успеха.

Ако пък си помислим в друга посока, ще се сетим също, че по света отдавна има и платформи за съвместно финансиране (crowdfunding). Обявявате какво сте измислили или какво искате да направите и търсите спонсори. Добрите идеи обичайно лесно събират финансиране от хиляди заинтересовани. И това дава шанс на множество хрумвания да се претворят в готови продукти или услуги – за радост на клиентите по целия свят.

С времето стана повече от очевидно, че отвореността и съвместната работа дават шанс на много неща да станат по-добри. Разбрахме го и ние и водени от подобни съображения, решихме да отворим нашия сайт за работни обяви www.JobTiger.bg за идеите на потребителите. Потребителите са както търсещите работа, така и HR специалистите, чиято професия ежедневно е свързана с работа със сайтове за обяви. Тъй като именно те са тези, които в най-голяма дълбочина познават процеса, но и получават обратна връзка от кандидатите и виждат резултата от общите усилия, сега те са на ход!

Новата ни инициатива се нарича JT Creative Lab: Измисли най-добрия сайт за работа и има една основна цел – заедно да съберем най-добрите идеи за процеса на търсене и предлагане на работа. Да създадем с общи усилия възможно най-удобния инструмент за търсене на нова работа. Затова днес апелираме към специалистите, които познават добре множество сайтове за обяви. Можете да споделите идеите си, които имат шанс да видят бял свят и да улеснят работата ви. Вие знаете какво ви трябва, а ние сме готови да подкрепим всяка добра и реализируема идея. Това е перфектна комбинация, която не се среща често в живота. И така, в един близък ден, ще можете да работите по-бързо, по-ефективно и по-приятно, благодарение на собствените ви идеи. Което е хубаво, нали?

Всички подробности, по този иновативен проект, ще откриете в страницата на инициативата: https://jobtiger.tv/creativelab/. Разгледайте, помислете и действайте смело – ние наистина се надяваме на това. Най-добрите идеи, или поне тези събрали най-много гласове по време на отвореното гласуване, могат да спечелят ваучер за обучение от SoftUni Digital.

Свързани публикации