Признание за JobTiger от Висшето транспортно училище „Тодор Каблешков”

Признание за JobTiger от Висшето транспортно училище „Тодор Каблешков”

Висшето транспортно училище „Тодор Каблешков” отбеляза тържествено 95 години от създаването си и 50 години от приемането на бореца за национална свобода за патрон на ВТУ – Тодор Каблешков.

Като част от тържествата на 4 октомври беше организиран кариерен форум „Ден на кариерата“ и кръгла маса на тема: „Добри практики за подкрепа на транспортното образование и професионалната реализация на младите транспортни специалисти“.

Студентите имаха възможност лично да се срещнат с представители на компании, които имат интерес именно към техните специалности. Сред изложителите бяха едни от най-големите работодатели в сектора като ДП НК „Железопътна инфраструктура”, ЧЕЗ България ЕАД, Фесто Производство ЕООД, Ди Би Карго България ЕООД, София Франс Ауто, Евромаркет Груп, Ойрошпед АД, Гопет Транс ЕООД, Гебрюдер Вайс ЕООД, ДП „Транспортно строителство и възстановяване”, Централна енергоремонтна база АД, “Българска железопътна компания” АД, SFK Truck и други.

P1520818

Кръглата маса беше проведена под патронажа на ректорското ръководство на университета с участието на представители на МОН, работодатели и партньори, преподаватели и студенти. Специален гост на дискусията беше управителят на JobТiger Светлозар Петров. Всички участници се обединиха около желанието за тясно сътрудничество между бизнеса и образованието в полза на специалистите, които завършват висшето учебно заведение. Бяха повдигнати и въпроси, свързани с практиката на студентите в партньорски организации, а представителите на бизнеса предложиха теми, които да присъстват в програмата на университета с цел по-лесна адаптация и реализация на младите специалисти.

P1520884

JobTiger, в качеството си на ценен партньор на университета и помощник в изграждането на центъра за кариерно развитие, беше награден за изключителни заслуги за създаването и развитието на центъра за кариерно развитие и принос в професионалното ориентиране на студентите. Почетната грамотата беше връчена от проф. д-р инж.-икон. Даниела Тодорова, ректор на ВТУ „Тодор Каблешков”, и получена от управителя на JobТiger Светлозар Петров.

viber imagяяe

Свързани публикации