Лектори от Google, SoundCloud, Mozilla и Wunderlist ще презентират на MobCon BG

Лектори от Google, SoundCloud, Mozilla и Wunderlist ще презентират на конференцията за мобилни технологии и програмиране MobCon BG, която ще се проведе на 5 Април 2014 в Интер Експо Център в София.

Събитието ще бъде открито с keynote лекция “Building robust and innovative mobile applications”, която ще бъде изнесена от Mustafa Sezgin, Director of Mobile Engineering на SoundCloud. Той ще разкаже как и какви технологии използват в SoundCloud, за да разработят мобилните версии на най-голямата платформа за споделяне на музика.

Следват 5 паралелни потока с общо 20 презентации в следните направления: Montetization & App Discovery, Development I, Development II, UI/UX & Mobile Testing и Mobile Enterprise. Между сесиите ще бъдат представени и 8-те най-иновативни идеи или готови прототипи на мобилни приложения, които участват в конкурса MobDemo. Публиката ще реши как да разпредели наградния фонд от 20 000 лв.

MobCon BG ще продължи с дисусионния панел, спонсориран от УниКредит Булбанк “Какво ще бъде бъдещето на мобилните технологии” и с теглене на награди, предоставени от останалите спонсори на събитието. Денят на конференцията ще завърши с парти, споснорирано от организаторите от MentorMate.

MobCon BG предоставя и ограничено количество пасове с намаление 50% специално за аудиторията на JobTiger. За да се възползвате от намалението, въведете промо код mcpartner при регистрация на http://mobcon.bg/.

За MobCon BG:

MobCon BG  е конференция за мобилни технологии, която се провежда за първи път в София, България, след две успешни издания в Минеаполис, САЩ. Конференцията събира на едно място известни лектори, специализирани в областта на мобилните технологии и хора, които практикуват или се интересуват от разработката на приложения за различни мобилни платформи. На MobCon BG се провежда състезаниe за най-иновативно приложение, като първите три места си разделят 20 000 лв. Основен спонсор на MobCon BG и на състезанието е УниКредит Булбанк.

Публикации от серията