Представители на 20 водещи британски университета идват в София тази събота за образователното изложение Study UK

Обединеното кралство продължава да бъде една от най-предпочитаните от българските кандидат-студенти държави за висше образование в чужбина. Според данните на централизираната служба UCAS, чрез която се подават документи за всички бакалавърски програми, тази година вече са кандидатствали 2240 българи. На фона на миналогодишния скок с 9%, броят на кандидатите през 2016-та отбелязва известно понижение, но все още не пада под високите нива от предходните години. Окончателните данни ще излязат през месец декември.

Някои от най-добрите британски университети ще бъдат в София тази събота (21 октомври) за изложението за британско образование Study UK, което ще се проведе от 11:00 до 17:00 часа в София Хотел Балкан (бившия х-л Шератон). Изложението се организира от Британски съвет – международната организация на Обединеното кралство за културни връзки и образователни възможности.

Посетителите ще могат да имат индивидуални срещи с представители на 20 университета, сред които топ имена като King’s College London, University College London, The University of Manchester, Cardiff University, Swansea University и др. Ще научите също всичко за изпита по английски IELTS, който е необходим при кандидатстването не само в Обединеното кралство, но и в цяла Европа.

Желаещите да посетят изложението могат да се регистрират онлайн на сайта на Британски съвет България, на адрес:
http://www.britishcouncil.bg/study-uk/education-uk

Тези, които не живеят в София или нямат възможност да посетят изложението, могат да гледат онлайн презентациите на британските университети, които ще се излъчват на живо предходния ден (петък, 20 октомври) на страницата на Британски съвет България във Фейсбук. Програмата на презентациите по часове e публикувана на сайта на Британски съвет.

Ще има ли промяна заради Брекзит?

Образователният сектор в Обединеното кралство е един от най-международните в света. Студентите и преподавателите от страни-членки на ЕС и другите държави са повече от добре дошли.

Британското правителство вече потвърди, че за настоящите студенти от ЕС и за тези, които започват обучението си през 2018-19 академична година, няма да има никакви промени по отношение на техните такси и възможността им да кандидатстват за студентски кредити. Тази гаранция се отнася за пълния период на съответния курс на обучение, дори той да приключва след като Обединеното кралство вече е напуснало ЕС.

Свързани публикации