3 свежи и забавни идеи за сближаване на екипа!

A150E71AFE

Какви са най-честите тиймбилдинги, които организирате или посещавате? Екскурзия за уикенда в някой известен курорт в all inclusive хотел? Петъчна вечер в някой готин клуб? Или голяма вечеря в ресторант? Тези и още няколко са вариантите, с които обикновено се изчерпват предложенията за тиймбилдинг. Вероятно всяко едно от тях върши своята работа и действително сближава екипа, но на никого няма да навреди малко разнообразие, различна атмосфера и здравословна доза предизвикателство. Ето три интересни и оригинални идеи за организиране на тиймбилдинг, които вероятно все още не сте опитвали.

  1. Кухненска надпревара

Наемете вила (или вили, ако сте повече) в някое средно голямо градче, в която задължително има голяма и добре снабдена кухня и се развихрете! Десетки са подобните игри по телевизията, от които бихте могли да се вдъхновите за правилата. Или просто да си направите свои. Определете ги, напазарувайте и са отдайте на вечер на забавления в кухнята. Така едновременно ще се забавлявате, ще провокирате себе си и колегите си, а накрая ще имате и достатъчно храна, за да изкарате уикенда сити!

  1. Escape Rooms

В последните една-две години, това се превърна в доста популярно забавление за приятелски компании и семейства. За който не е наясно – това са специално изградени помещения-пъзели, в които трябва да разрешиш определен брой загадки, за да се измъкнеш от своеобразния малък лабиринт. Влизането в тях не е индивидуално, а екипно, което предполага развиване на колаборационните умения, докато все пак се забавлявате и умувате над поставените логически задачи. Най-хубавото е, че у нас вече има все повече и повече escape rooms с различна тематика, така че изборът ви е голям.

  1. Оцеляване в дивата природа

Множество са вече компаниите, които предлагат различен тип екскурзии в планината. Винаги можете да направите тиймбилдинг на някоя приятна и сравнително лесно достъпна хижа, но защо не отидете една стъпка по-напред? Организирайте ходене в планината с планински водачи, които да проведат базисно обучение по оцеляване в дивата природа. Не е нужно да бъде на твърде високо и недостъпно място (макар че това ще добави щипка адреналин към приключението), а просто да бъде изолирано и наистина диво. Екипировка днес може да се наеме почти от всякъде, така че нека това не ви притеснява. Такъв тип тиймбилдинг – освен като интересен и зареждащ излет сред природата – ще допринесе много и за стратегическото и екипно мислене на вашите колеги. В „дивото“ подкрепата и работата заедно са от съществено значение за оцеляването на групата, а в такива ситуации се отключват важни емпатични инстинкти, които действат силно сплотяващо.

Свързани публикации