#HRinterview: Милена Бонева – Тод, мениджър „Човешки ресурси“ в Загорка АД

#HRinterview: Милена Бонева – Тод, мениджър „Човешки ресурси“ в Загорка АД

В рубриката #HRinterview се запознаваме с интересни събеседници – практикуващи HR специалисти от всички възможни подобласти на тази професионална сфера. Този път ви срещаме с Милена Бонева – Тод, мениджър „Човешки ресурси“ за България в Загорка АД. Компанията участва на „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“ 2018. Можете да посетите щанда им в Пловдив на 4 април, в Конгресен център на Пловдивски панаир.   

Какво най-много харесвате в работата си? 

Контакта с много и различни хора, както и разрешаването на различни казуси.

Трите най-важни въпроса, които задавате по време на интервю с кандидат?

Никога не съм се придържала към задаване на стандартни въпроси по време на интервютата, които правя. За мен всяко интервю е уникално и винаги се стремя да задавам въпроси, които формулирам на момента и които отразяват конкретна нужда от информация в контекста на водения разговор. Ако трябва все пак да дам някакъв по-конкретен отговор на Вашия въпрос – винаги се интересувам от личната мотивация на кандидата, както и какви са нещата, които биха го задържали дългосрочно в една компания.

Коя е най-добрата практика за задържане на служителите, която сте използвали? 

Постоянното усъвършенстване на уменията за работа с хора на преките мениджъри.

Как ще убедите един млад човек, учил в чужбина, да се върне и да работи в България?

Това е доста личен избор принципно, който е свързан не само с възможностите за работа у нас. Бих дала много примери за успели мои колеги, които сме привлекли да се завърнат и да се реализират тук.

Ако в момента трябваше тепърва да изберете кариера, към коя професия бихте се насочили и защо? 

Отново бих избрала „Човешки ресурси“. Да си успешен в нашата професия до голяма степен е и вродено умение и аз смятам, че това е моето призвание.

Какви са очакванията ви за предстоящите Национални дни на кариерата? Какво ще предложите на кандидатите, които ще срещнете там?

Очакванията ми са да се срещнем с много и мотивирани кандидати. Това, което ще им предложим, е възможност да станат част от една глобална компания, с доказана история и успех.

Свързани публикации