10 навика, които ви карат да изглеждате непрофесионално

stocksnap_uyeqfx5vdz

Напълно възможно е да осъществявате най-добрите си намерения и да постигате множество успехи в своя сектор на заетост, но замисляли ли сте се дали това си личи? Дали имиджът ви го показва, или имате навици, които отклоняват вниманието на околните от важните неща, на които сте способни? Ето списъка на Bill Murphy Jr. от Inc. на 10-те навика, които ви карат да изглеждате непрофесионално:

  1. Циничен език, показващ умствен мързел

Не, тук не става дума за вулгарните думички, които се изплъзват от устите на всички ни. Но когато някой ползва едно и също прилагателно за определения с всякаква цел и смисъл, това кара хората наоколо да се питат дали е толкова безидеен и ленив във всичко, което прави.

  1. Закъснения

Много от нас се борят със склонността си да закъсняват. Важно е да се отбележи, че да сме точни е въпрос на уважение към останалите. Пристигането ви в уговорения час ще покаже, че отношението ви към срещата е професионално и ви пука достатъчно, за да не искате да губите времето на събеседника си.

  1. Похотливи погледи

Всички сме хора и забелязваме добре изглеждащите представители на пола, от който сме привлечени. Все пак това, че сме хора, означава също да имаме самоконтрол. Гледайте събеседниците си в очите и не забравяйте, че всичко друго ще ви направи да изглеждате като аматьор.

  1. Прекомерна бодрост

Положителните хора понякога действат мотивиращо на цели екипи, но когато тази конструктивна енергия се трансформира в дразнеща хиперактивност, никой не иска да е наоколо. Оптимизмът е полезен само ако е реалистичен. Ако с присъщата си бодрост се опитвате да кажете, че очевиден проблем не съществува, това ще навреди на професионалния ви имидж.

  1. Непостоянство

Вятърничавите често са чаровни, но никой не ги възприема така, когато става дума за работа. Тогава са непостоянни и безотговорни. Щом сте казали, че ще постигнете нещо, направете го. Ако сте обещали да бъдете някъде в определен час, бъдете там. Всичко друго е несериозно.

  1. Дезорганизация

Ако получавате по няколкостотин имейла на ден, вероятно спадате към тази категория. Клиентите очакват да отговаряте бързо. Ако не можете да се справите в своята ситуация, как ще им помогнете с техните?

  1. Неточност

Някои се проявяват като неграмотни, а други увъртат до безкрай, вместо да стигнат до същността на въпроса. Точността и яснотата на това, което казвате, целят да предотвратят объркване, забавяне, грешки. Бъдете кратки и ясни, ако искате посланията ви да са ефективни.

  1. Потайност

Всеки има личен живот, но той рядко е обвързан с работата. Ако криете важна информация от клиентите или служителите си, вредите на репутацията си, особено ако сте лидер – карате ги да се чудят дали могат да ви вярват.

  1. Твърде щедри обещания

Обикновено сме склонни да мислим, че колкото по-голямо е обещанието ни, толкова повече ще получим в замяна. Преди всичко останало, обаче, стои възможността ни да изпълним обещанията си.

  1. Измами и лъжи

Дори няма нужда от обяснения защо лъжите са неприемливи, ако искате да бъдете възприемани като професионалист, а и като достоен човек.

Свързани публикации