3 изключително нелепи грешки преди интервю за работа

3 изключително нелепи грешки преди интервю за работа

Всяко интервю за работа е сериозен източник на стрес. Този разговор, при който един или няколко човека преценяват дали искат да работят с нас, е някак неестествено състояние в живота на човека и почти не съществуват хора, които да не се обливат в хладна пот, когато дойде време да се срещнат с рекрутъри по работа.

Именно деликатността и необичайността на ситуацията е причина иначе зрели и нормални хора да започнат да правят глупави детински грешки, които не биха им хрумнали дори при нормални обстоятелства. Без претенции за изчерпателност ще ви посочим три точно такива грешки, които съдържат в себе си потенциала да ви декласират от всяко интервю.

Литър вода

Важно е да сме хидратирани. Без вода човешкото тяло бързо губи сериозна част от способностите си и физическият, както и умственият потенциал, рязко спадат.  Но, тайната е разбира се в мярката. Безкрайно неудачно е да изпиете две кафета и литър вода точно преди интервю за работа. Повече от сигурно е, че и вие и интервюиращият ще се почувствате много странно, ако се наложи три пъти да се разделите по време на разговора, за да посетите вие онова тайно място, в което всеки ходи сам.

Освен това, ако изпиете наистина много вода наведнъж, обикновено получавате сърцебиене. Бъдете сигурни – нямате нужда от това, когато и без друго пулсът ви е 120, заради предстоящото интервю. Разбира се, и жадни не е нужно да ходите.

Грешната цигара

Дали пушите или не си е ваша работа. Но ако го правите, помислете, дали преди интервю за работа е добра идея да го сторите. През лятото това може да ви се размине относително безнаказано. Но, както е добре известно на пушачите и още повече на живеещите с пушачи, студът прави нещата много по-неприятни. Той има крайно досаден страничен ефект – кара дима да полепва по особен начин върху дрехите ви. Когато влезете след това в топъл офис, около вас, в радиус от 2 метра, мирише на препълнен пепелник. Дори и пушачите не толерират тази канска смрад, а ако извадите късата клечка да ви интервюира заклет непушач, имате всички шансове да му докарате астматичен пристъп. А на себе си – отказ.

Боб с броколи и зелева салата

Хората имат различни хранителни предпочитания. Каквито и да са вашите обаче, съществуват храни, които се бият с вас или с органите ви по крайно неприятен начин. Боб, леща, ориз, зеле, броколи, грах, мексиканска кухня – това са все храни, които ви подуват и последиците могат да бъдат крайно неприятни, докато ви интервюират. Няма нужда от подробности, нали?

Впрочем, има и други храни, които се твърди, че са несполучливи. Например, оризът, банананите и орехите съдържат вещества, които вдигат нивото на хормона на съня – мелатонин. Последствията са ясни – доспива ви се преди важния разговор.

Естествено, лукът и чесънът също не са никак подходящи, заради специфичния си аромат. Никоя дъвка няма да замаскира лошия ви дъх, бъдете уверени.

И накрая, но не и по важност – избягвайте да се храните непосредствено преди самото интервю. Първо, има сериозен шанс да се накапете, второ, от храната на повечето хора им се доспива. А това с положителност не ви трябва преди интервю за работа.

Свързани публикации