5 неща, които всеки работодател иска да чуе по време на интервю

5 неща, които всеки работодател иска да чуе по време на интервю

Чудили ли сте се какво мениджърите биха искали да чуят по време на интервю? Какво можете да кажете, което ще ви осигури едно цялостно добро впечатление и отношение към вас по време на разговора? Със сигурност всеки работодател, позиция, сфера и т.н. имат своите строго специфични изисквания, които сами трябва да усетите и да вземете предвид. Но има и няколко основни общовалидни точки, които е добре да познавате и които ще ви донесат несъмнено предимство.

  1. Няма да се налага да ми повтаряте едно и също нещо два пъти

Потенциалният ви шеф би искал да знае, че сте достатъчно схватливи, концентрирани и адаптивни, за да разберете зададената от него задача от първото обяснение. И да я свършите правилно, без излишни въпроси, чудения и грешки. Никой мениджър не иска да ви повтаря едно и също нещо по няколко пъти и да отговаря на постоянни въпроси, свързани с това, което ви е възложил.

  1. Ще върша работата си отдадено и с максимални резултати

Това е важно. Трябва да покажете готовност и мотивация, че независимо от ситуацията, резултатите от вашата работа ще са винаги изрядни. Покажете, че сте готови да дадете всичко от себе си във всяка ситуация.

  1. Аз съм толерантен и отворен човек

Или иначе казано – екипен играч. Всеки работодател иска да е обграден с хора, които са отворени към чуждите мнения и позиции; които проявяват разбирателство и толерантност, а не създават напрежение, провокации, проблеми или нападат агресивно колегите си.

  1. Приемам лесно инструкции, корекции, критика

Заявете готовност да бъдете насочвани и поправяни, ако нещо не е както трябва. Изтъкнете, че приемате критика спокойно и с разум, а не с емоция. Нека работодателят разбере, че сте готови да се учите, ако има нужда от това, без да посрещате съветите „ на нож“.

  1. Аз съм лоялен служител

Днес идеята за един добър и верен служител има различен нюанс. Никой мениджър не очаква от вас да останете на работното си място през следващите 20 години, например – не е реалистично, затова не го и обещавайте. Лоялността се свърза основно с добро отношение към шефа ви (т.е. не е нужно веднага след излизане от офиса да започвате агресивна канонада срещу него), разбирателство с колегите, промотиране на компанията и нейните цели, убеденост и отдаденост на каузата, адекватно и сериозно отношение спрямо позицията и работата ви. Поради ред причини тази професионална етика (която сякаш трябва да е очевидна и задължителна) явно често е пренебрегвана в наши дни, така че не забравяйте да акцентирате върху нея.

Нека тези пет точки са основно присъствие във всяко ваше интервю. Те, разбира се, не са всичко, което трябва да кажете и което работодателят иска да чуе, но са универсални ще действат в огромна ваша полза.

Свързани публикации