6 безплатни онлайн курса по дизайн

6 безплатни онлайн курса по дизайн

Виртуалното пространство е изпълнено с изображения, с цветове и форми, избрани, съчетани и поставени от някого на точното място. Лаиците в сферата на дизайна често сме склонни да забравяме за произхода на тази магия, за таланта и усилието на твореца, които стоят зад нея, и да приемаме вида на виртуалния свят за даденост. Ако отделите време за някои от тези курсове по дизайн (продължение на вече публикуван списък с безплатни онлайн ресурси), това никога повече няма да се случи на вас. И още: може да откриете новата си страст и да се окаже, че тези занимания са само началото на кариерата ви на дизайнер, кой знае?

Фотообработка във Photoshop – ръководство за начинаещи, Digital Tutors

Тази поредица от видео уроци ще ви научи стъпка по стъпка да използвате всички базови инструменти и техники за фотообработка. Ще започнете с преоразмеряване и ще стигнете до промяна на цветовете на изображението и премахване на нежелана информация от него. Ще се изненадате колко много може да научите в рамките на 90 минути!

Продължителност: 1.5 часа/10 урока

Photoshop CC за начинаещи, Udemy

Този курс покрива всичко, което трябва да знаете, за да започнете да работите с Photoshop CC.

Продължителност: 2 часа/23 урока

Adobe After Effects, Alison

Adobe After Effects e програма, използвана за създаване на визуални ефекти, раздвижени графики и видео. В курса ще се научите да импортирате и организирате файлове, да разбирате композицията и видео стандартите.

Продължителност: 3 часа/ 1 урок

Adobe Illustrator CS6 за начинаещи, Adobe TV

В това 40-минутно видео ръководство Тери Уайт ще ви покаже основите на Adobe Illustrator CS6 за безпроблемен старт на работата с програмата.

Продължителност: 40 минути/ 1 урок

Концептуално рисуване за начинаещи, Digital Tutors

Концептуалното рисуване има различни форми: лога, оформление на герои, дизайн на средата. В този курс ще научите основите на всяка от тези форми, като използвате Adobe Photoshop.

Продължителност: 1.5 часа/ 10 урока

Adobe InDesign за начинаещи, Udemy

Сигурно 105 урока ви се струват много, но повечето от тях са под 10 минути. Струва си да положите усилието, за да видите резултата в края на курса, когато ще бъдете готови да работите с програмата за предпечатна подготовка.

Продължителност: 12 часа/ 105 урока

Публикации от серията