Език на тялото – 7 съвета за страхотно първо впечатление

StockSnap_A9VVL0GZ09

Обикновено нямаме втори шанс да направим добро впечатление, ако сме провалили първия, особено в професионален план. Подобрете умението си да изпращате послания чрез езика на тялото, независимо дали ви предстои интервю или важна работна среща. Вече сме ви представяли напътствия по темата, а ето кои са седемте най-важни съвета според Inc.com.

  1. Настроението, което е изписано на лицето ви

Положителната нагласа има голямо значение за начина, по който останалите ви възприемат. Преди да се подготвите за срещата, още сутринта в същия ден направете няколко упражнения, поемайте си дълбоко въздух, дайте си няколко минути за почивка.

  1. Отворени жестове

Отвореният език на тялото показва, че сте възприемчив за чуждото мнение и сте благосклонен. Не кръстосвайте ръцете и краката си. Дръжте ръцете си където събеседникът ви ги вижда. Не отвличайте вниманието му с предмети, които поставяте пред себе си.

  1. Следвайте останалите

Когато се срещате с хората на тяхна територия, не ги изпреварвайте. Любезно е да се да се оставите да бъдете водени.

  1. Наклонете се леко в посоката на интерес

Когато вашият събеседник говори, наклонете се леко към него. Този жест на тялото е знак за интерес и за това, че внимавате какво казва.

  1. Насочете стъпалата си в правилната посока

Твърди се, че посоката, в която сочат върховете на обувките ви, показва вашите скрити желания. Старайте се стъпалата ви да сочат човека, с когото разговаряте. Това е знак, че сте доволни да сте там.

  1. Подражавайте

Отразявайте като огледало езикът на тялото на събеседниците си (разбира се, без да е пародийно). Така ги окуражавате да се свържат с вас.

  1. Обръщайте внимание

Не се фокусирайте само върху собственото си представяне. Вместо това обръщайте внимание на отсрещната страна в общуването. Това е съветът, който е най-важен за изграждането на страхотно първо впечатление.

Свързани публикации