Как да изберем кариера?

Как да изберем кариера? Този въпрос би трябвало да си задават всички зрели индивиди на определена възраст. Колкото и да е странно обаче, мнозинството от хората предпочитат да инвестират няколко дни в търсене на подходяща дестинация за лятната отпуска, но не и за избора на професионален път. Това е случай на особено силна житейска ирония, тъй като от правилното подбиране на кариера, зависи до голяма степен и цялото ни житейско щастие. И именно затова е толкова учудващо, че изборът се прави най-често напълно случайно. Или от други хора (най-вече родители).

Процесът, ако се интересувате от него наистина, започва с важни разсъждения – какъв човек съм аз, какво е свойствено за мен, най-общо казано, КОЙ съм аз? Точно тази стъпка е от централно значение за правилния избор на професионална реализация. Защото е достатъчно да сгрешим в преценката за себе си, за да се посветим на кариера, която е в тежко противоречие с личния ни натюрел.

Чуйте съветите от видеото и помислете отговорно по тях. Можете да игнорирате рекламните послания, но не подминавайте думите на експерта – те са разумни и наистина ще ви помогнат да изберете кариерна цел, която да ви удовлетворява и да ви подхожда.

Свързани публикации