Как да престанем да се страхуваме да не загубим работата си

Най-ценното „притежание“, което имат повечето хора, е всъщност тяхната работа. Помислете – работата ви дава доходите, от които имате нужда, а ако сте късметлии и сте подбирали добре, ви дава и контакти, приятели, смисъл и цели. Както виждате, безспорно едни от най-ценните неща в живота ни. И ако загубим работата си, ние губим и тях. Това е същинска катастрофа и обикновено можем да разберем защо някой е отчаян, ако преминава през такъв етап.

Ценността на работата се разбира от повечето хора. Ясно е, че те не биха искали да останат безработни. И точно в това се корени един проблем. Страхът да не загубим работата е парализиращ. Всеки го е усещал в един или друг момент. Ужасът, че може утре да ни кажат „сбогом“, рядко ни действа продуктивно. Но какво да направим, това е естествена реакция?

В горното видео можете да чуете един много ценен съвет. Той е прост – как да се научим да не се страхуваме за работата си. Използваният подход е много точен и добре обмислен, както сами ще се убедите. Целият трик е да започнете да мислите и да се държите неинтуитивно. Да правите неща, за които може би не бихте се досетили сами. Пробвайте и ще се убедите, че това е пътят към спокойствието за работата ни.

Свързани публикации