Как да запазите продуктивността в шумен офис

1KIXKRVS1V

Разсейването от шума в отворените офисни пространства може да донесе огромни вреди на резултатите от работния процес. Ето някои предложения, събрани от Inc.com, които да ви помогнат да запазите ума си чист и продуктивен.

Отворените офиси са чудесни за улесняване на взаимодействието на екипите и за създаване на приобщаваща среда. От друга страна, това е свързано с отвличане на вниманието, което може да има сериозно негативно влияние върху продуктивността.

Макар че тази среда може да бъде плодотворна за някои стартъпи, обмислете определянето на основни правила, които да помогнат на всички членове на екипа да си вършат работата, без да се разсейват.

Група от млади предприемачи предлагат своите съвети за намаляване на разсейванията и проблемите, свързани с шума в отворените офиси.

  1. Предложете възможност за работа от вкъщи

„Кой казва, че всичко трябва да бъде направено в офиса? Аз помагам на служителите си да определят какво трябва да се свърши в офиса и какво може да се свърши в уюта на собствения им дом.

Като започнаха да идват в офиса с няколко часа по-късно или да си тръгват в ранния следобед, за да довършат работата си вкъщи, това доведе до повишена продуктивност и по-щастлива работна среда.”

Kim Kaupe, ZinePak

  1. Обособете тиха зона

„Тихите зони могат да бъдат ефективно заобикаляне на проблема с шумната среда на отворения офис.

Чрез обособяването на малка зона далеч от суматохата на цялостната обстановка в офиса можете да осигурите на служителите си шанс за бягство, когато нещата станат непоносими, позволявайки им да завършат задачите си в комфортна среда.”

Russell Kommer, eSoftware Associates Inc

  1. Предложете разнообразие от работни площи

„Като допълнение към нашето отворено офис пространство имаме малки и големи конферентни зали, две „всекидневни“ и приветлива кухня. Разнообразието ни дава опцията да работим в отвореното пространство, когато искаме, и да намерим усамотение, когато се нуждаем от него.

Освен това проявяваме гъвкавост по отношение на времето за работа от вкъщи, както и на работното време. Част от служителите предпочитат да идват много рано, преди да е станало пренаселено, а други обичат да се възползват от тихите часове вечер.”

Zach Robbins, Leadnomics

  1. Служителите да се редуват на смени

„Свеждането до минимум на броя хора в даден момент в отворените офисни пространства може да помогне да намалите шума и да създадете среда без разсейвания.

Ако някои хора работят от вкъщи, докато други са в офиса, продуктивността е по-висока, тъй като има по-малко хора, които говорят или вдигат шум.”

Angela Ruth, Due

  1. Прилагайте система за комуникация в офиса

„Ние предлагаме напътствия за уважение на пространството и стила на работа а колегите. Например, предпочитаме да провеждаме срещите си в конферентна зала и използваме Slack, за да общуваме бързо и да ограничим бърборенето в офиса.

Slack има допълнителното предимство на осигуряването на запис на разговора в случай на объркване. Ако служителите все пак имат проблем с фокуса, слушалките за изолиране на шума наистина могат да помогнат.”

Ajay Yadav, Roomi

  1. Запазете стая

„Просто е: обажданията трябва да се провеждат в телефонни кабини или в конферентна зала, в зависимост от типа на обаждането, а всички вътрешни обзорни срещи трябва да се организират в конферентна зала. Ние се отнасяме към конферентната зала като към жив човек и този човек трябва да присъства на всяка среща. Ако конферентната зала е заета, времето на срещата трябва да се промени.

Anshey Bhatia, Verbal+Visual

  1. Въведете „правилото на слушалките“

„В mappedin имаме „правило за слушалките“, според което можете да се свържете с някого със слушалки само чрез чат или имейл. Това елиминира възможността за прекъсване на този колега, който може да се е съсредоточил дълбоко в този момент, и му дава възможността да отговори, когато може, вместо на секундата (което често нарушава концентрацията).”

Hongwei Liu, mappedin

  1. Добавете още шум в офиса

„В тиха стая можете да чуете и падането на карфица. В много шумна стая не можете да чуете дори падането на тухла. Откажете се от опитите за постигане на съвършено тихо пространство и вместо това добавете фонов шум, за да избегнете отвличането на вниманието.

Независимо дали е от машина за бял шум, от отворен прозорец към улицата или дори по-голяма обща зона с множество говорещи хора, фоновият шум може да бъде полезен.”

Nick Akey, MakerSquare

Свързани публикации