В рубриката #успешният стажант днес ви представяме Божидара, Бизнес анализатор в Inensia

Bozhidara_Inensia

Представямe ви Божидара. Тя е част от екипа на Иненсия от месец юли 2018 година. В момента е студентка 5 курс в Техническия университет в София, където изучава Електроинженерство на френски език. В компанията е на позиция Бизнес анализатор и се занимава с конфигуриране, изграждане и тестване на софтуерни системи.

  1. Как започна твоят път в Иненсия и как научи за стажантската програма?

Бях на презентация, направена пред студенти от нашия факултет. Стана ми много интересно, тъй като (както разбрах тогава) фирмата се занимава с вятърни генератори и предоставя стаж за студенти, дори и без предишен трудов опит. Оказа се, че компанията е консултантска и се занимава с къстамизации и внедряване на системи за управление на жизнения цикъл на изделията или ПЛМ (PLM – Product Lifecycle Management) системи. Работи се по проекти с клиенти, които са големи индустриални предприятия в области като самолето- и автомобилостроенето например.

  1. С какво се занимаваше в началото и как се развиха нещата?

В началото започнах с много детайлно навлизане в света на ПЛМ системите и изучаване на една конкретна софтуерна система – Арас иновейтър. След това разработвах един демо проект и след няколко седмици се присъединих към реален проект. През цялото време бях подпомагана от колегите, които бяха много отзивчиви и търпеливи. Постепенно задачите се усложняваха и сега работя самостоятелно по проект за много важен за компанията клиент. Случва се сега и аз да подпомагам навлизането на нови колеги.

  1. Кой беше най-интересният ти проект?

Най-интересният ми проект до момента е свързан с една компания от сектора на самолетостроенето. Клиентите ни искаха да си закупят самолети, но с определени модификации, които варираха за всеки модел. Ние трябваше да създадем ПЛМ системата, която да управлява тези модификации. В този проект, който беше доста предизвикателен, научих най-много и също така изградих самостоятелно цялостен модел от данни за системата.

  1. Защо би препоръчала Иненсия?

За мен най-важното е, че работата по проектите е много разнообразна. Всеки проект е различен, дава възможност да се сблъскаш и да научиш нещо ново, а и работата като цяло е много интересна. Още повече, че повечето проекти са свързани с инженерството и индустрията.

Не по-малко важно е, че средата е много приятелска и колегите са много позитивно настроени, отзивчиви, знаещи и искащи да помогнат.

Inensia ще участва в „Дни на кариерата: ИТ, Комуникации и Аутсорсинг“. Единадесетото издание на изложението ще стартира на 8 oĸтoмвpи 2020 г., в София, НДК, ет. 5. Cлeд това cъбитиeтo пpoдължaвa нa 12 oĸтoмвpи в Кoнгpeceн цeнтъp нa Πлoвдивcĸи пaнaиp, нa 14 oĸтoмвpи в Rоѕѕlуn Dіmуаt Ноtеl в гр. Варна, на 20 октомври в Технически университет и на 21 октомври – Виртуален ден – online на платформата на Brazen Technologies.

 

 

 

Свързани публикации