Мат Чандлър, Нестле: Талантът винаги ще блесне

Във втората част от лекцията си пред студентите в Стопанския факултет на Софийския университет Мат Чандлър, финансов директор в Нестле България, споделя съвети за кариерата от българи, които заемат високи позиции в компанията (вижте първа част тук).

„Бъдете реалисти в очакванията си за живота и кариерата след университета. Дипломата ви отваря врати, но не е златен ключ“ – съветва един от анализаторите в Нестле.

„Бъдете търпеливи“ – е съветът на главния счетоводител в Нестле България. Положените усилия, съчетани с търпение и постоянство, ще ви възнаградят с положителни резултати, добавя Мат Чандлър.

Отделете време и усилия, за да учите, това ще бъде оценено и възнаградено“ – е мотото на една от преуспелите българки в Нестле, която в момента е главен финансов директор за Гърция и началник на екипа за глобално планиране и управление за цялата компания.

„Работете здраво, имайте реалистични очаквания и чудесни междуличностни качества“ – допълва Мат Чандлър. Всеки ще завърши университета с добра квалификация, независимо дали бакалавър или магистратура, икономика или бизнес администрация, но това, което отличава най-добрите, е тяхното поведение. След това допълва: „Ако имаш позитивна нагласа и работиш усърдно, всичко останало ще стане от самосебе си. Талантът винаги ще успее да блесне“.

Превод от английски език: Мария Пламенова

Публикации от серията