Не мога да понасям шефа си!

Разпространено е твърдението, че човек не бяга от една работа, а от един шеф. Обикновено това е причината за напускане на дадена позиция – поне при мнозина е такъв случаят. И това е разбираемо. Ако не се спогаждате с човека, от когото зависите, рано или късно ще се наложи да направите едно от двете неща – да се опитате да изясните отношенията си с този човек или да си потърсите нов работодател.

Но за какво всъщност става дума? Да не понасяш един човек може да крие зад себе си редица разнообразни причини. Възможно е шефът ви да е неспособен като професионалист. Или пък, не е изключено да имате различен начин за комуникация или стил на работа. А може да е нещо съвсем различно. При всички положения обаче, ако имате усещането, че нещата с шефа ви не се получават, ще се наложи да предприемете някакви действия за разрешаване на ситуацията.

Настоящето видео умело сумира възможните проблеми и подходи за решаването им. Имайте предвид казаното, ако съзирате трудности в отношенията с началника ви. И помнете – ако не действате, ситуацията няма да стане по-добра, дори обратното. Нещата са до голяма степен във вашите ръце и е разумно да се захванете с тях без отлагане.

Свързани публикации