Разликите между добрите и лошите шефове

Хората не напускат една работа, те напускат шефа си. Това е една позната мантра, която често има своите основания. Причината е проста – шефът е най-важният индивид в офисното обкръжение на всеки работещ човек. Дори и много да си обичаме работата и колегите, достатъчно е да имаме неприятен (или откровено гаден) мениджър, за да намразим ежедневното ходене в офиса. И този процес отнема по-малко, отколкото може да се очаква.

Почти всеки е имал добри и лоши шефове през живота си. Добрите се помнят през годините, но същото може да се каже и за лошите. И няма как да е иначе, защото всичките ни спомени за една работа са свързани не с детайлите на нещата, които сме вършили, колкото със спомените за общото ни усещане от даден работодател, останало ни през годините в главата.

Няма спор – шефът е много важен за продуктивността, ангажираността и настроението ни. Точно затова е важно да не се задържаме дълго някъде, където ни управляват неспособни началници. Но какво точно е „лош шеф“? Вариантите са различни, като в това видео можете да видите основните типове неприятни мениджъри, както и отликите им с истинските лидери. Помислете за тези неща, особено ако сте шеф някому. Би било чудесно, ако оставите позитивни спомени за себе си и компанията у всеки човек, с когото сте работили. Не е чак толкова трудно.

Свързани публикации