Защо да използвате Facebook в подбора

Имате отворена позиция в компанията ви и решавате да се гмурнете в морето от кандидати, които могат да бъдат открити в LinkedIn. Напразно игнорирате обаче възможностите, предлагани от добре познатия Facebook. Най-популярната социална мрежа съдържа потенциален богат ресурс за откриване на млади професионалисти, но в него можете да намерите и кадри с богат опит.

Според HireRabbit, 48% от всички търсещи работа (и 63% от имащите профил във Facebook) са изпозвали въпросната социална медия за търсене на работа през миналата година. Това представлява огромен брой кандидати за вашата отворена позиция, особено, ако брандът ви е добре представен във Facebook.

А ето и още факти, които да ви убедят, че Facebook е много сериозна платформа и за делови контакти.

Facebook е вторият най-посещаван сайт след Google. 85% от интернет потребителите имат профил в него.

На Facebook се падат 3 от всеки 4 минути, посветени на социални мрежи и 1 от всеки 7 минути, прекарани онлайн от всички интернет потребители.

74% от Facebook потребителите влизат в сайта ежедневно.

41% от потребителите на Facebook са споделили линк, видео или история, свързана с някой бранд.

Влиятелните брандове имат много фенове във Facebook. Наистина много.

1 от всеки 5 търсещи работа е добавил професионална информация за себе си, в своя профил, при това, само за миналата година.

16% от всички търсещи работа са получили информация за отворена работна позиция от свой приятел във Facebook.

И така, повече от очевидно е, че Facebook се трансформира от социален сайт за свободното време, в една мощна многоцелева платформа, която е в състояние да донесе огромни ползи както на работодатели, така и на търсещите работа.

Цялата инфографика за Facebook и нейния HR потенциал можете да откриете тук.

Публикации от серията