Честит 19-ти рожден ден на Google

Честит 19-ти рожден ден на Google

Тази сряда е малко по-специална за технологичната индустрия, защото преди 19 години на тази дата бе поставено началото на търсачката, която промени начина на търсене, намиране и възприемане на информация на милиони хора по целия свят. Разбира се, че говорим за Google. Историята на компанията стартира точно преди 19 години от малък гараж в Мерло Парк, Калифорния.

google 2

Може би дори самите Лари Пейдж и Сергей Брин не са подозирали в какво ще се превърне изследователският им проект от 1998 г., но почти две десетилетия по-късно положителните им резултатите стават все по-видими. Безспорно е влиянието на Google над ежедневието на милиони хора. От това да стартираш браузер, през търсенето на някаква информация в търсачката, до слушането на любими песни в  Youtube и всичко това благодарение на един проект започнал преди 19 години. Ако пък сте от онези „дигитални хора“, обзалагаме се, че може да изброите поне още 5 неразделни от ежедневието ви Google функции, като например Google AdWords, Google Analytics или пък Google Trends и т.н.

google 3

Всъщност името на любимата ни търсачка идва от числото гугол (googol), което представлява единица, последвана от сто нули. Началната страница на Google и до днес продължава да има максимално опростен дизайн, който да улеснява максимално работата на потребителите.
И така 19 години по-късно, най-популярната търсачка днес обслужва заявките на над 4.5 млрд. потребители от 160 различни държави, говорещи 123 различни езика. Eдва ли би имало по-красноречиво доказателство за влиянието на Google върху днешния свят oт тези цифри.

По случай своята годишнина днес Google са ни подготвили специални игри изненади, с които работният ден ще бъде истинско забавление!

Ако и вие се увличате в технологичните и дигитални новости, каним ви на  предстоящото събитие „Дни на кариерата“ 2017, ИТ, Комуникации и Аутсорсинг, където ще можете да се запознаете с последните новости от трудовия пазар в България, да се срещнете с най-големите софтуерни компании в страната и да чуете за най-новите проекти в сферата.

Свързани публикации