Двадесет години JobTiger – време за равносметка

20Years_Transparent-01

Мисията на JobTiger e „Да създава стойност за хората, търсещи работа, бизнеса и обществото.“

Визията му е: „Да създава свят, изпълнен с целеустремени и вдъхновени хора, за които работата не е само средство за препитание, а е основен фактор за щастлив и пълноценен живот.“

Ценностите, от които се ръководим, са: доброта, самоусъвършенстване, компетентност, креативност, отговорност.

Започваме с това нашата история, понеже за нас това не са празни думи, а споделено разбиране за работата ни, общо светоусещане. Такова общо виждане на екипа е не само възможно, но и полезно и приятно. С времето се научихме и за какво да внимаваме още при подбора на новите колеги, така че да сме сигурни, че намираме съмишленици. „Веднъж Тигър, цял живот Тигър!“ е мотото на хората ни и за това ще споделим също.

Важно е да започнем с основата, за да може, като разказваме историята, да е ясно защо тя е такава, каквато е. Заради принципите в компанията и хората, които ги следват ден след ден и се водят при вземането на решенията си от тях.

В следващите седмици ще ви представим двадесет истории за двадесетте години на JobTiger. Да се разкажат тези истории е важно. JobTiger беше създаден през 2000 година и от тогава до сега изигра роля в доста процеси на пазара на труда в България. Нашата история е част от историята на пазара на труда и припомнянето ѝ може да осветли доста моменти от развитието му.

Какво е да си пионер в работата си? Какво е да създадеш и развиваш сайт (за работа) у нас? Как започнаха и се развиха кариерните форуми, кариерните центрове, кариерното консултиране в България? Как стартираха стажантските програми? Как се започна възобновяването на връзките между бизнеса и образованието? Как се създава HR общност? Как се прави масиран Employer Branding? Какво е корпоративната социална отговорност за една малка компания и как тя може да се мери с големите? И какво е общото между всички тези неща и как те се свързват в едно цяло?

Намираме, че тази история е любопитна, полезна и поучителна. Ще се потопим в годините назад и ще разкажем какво създадохме, какво променихме и как това промени света около нас и самите нас.

Приятно четене.
Всички истории можете да видите тук.
Какво разказват другите за JobTiger можете да видите тук.

Публикации от серията