Миглена Панова – Коректност, навременна и открита комуникация

Миглена Панова – Коректност, навременна и открита комуникация

1. Какъв е първият ми спомен за JobTiger?
Най-най първият ми спомен е от лятото на далечната 2001 г., когато свързването с интернет от вкъщи бе още с телефонен модем и търсенето на работа по обяви в сайта бе истинско предизвикателство, изискващо разбиране от роднините и търпение от страна на съседите с дуплекса. И все пак, въпреки всичко, онлайн обявите бяха по-доброто решение за мен от вестниците.
9 години по-късно, вече от другата страна – тази на представляващ работодателя, първият ми спомен от JobTiger е по организирането на участието на компанията ми в „Дни на кариерата – ФМИ“ през 2010 и съвместната работа с тигрите.
След това последваха години работа с JobTiger, не само в ролята ми на HR Manager, но и като търсещ нови преспективи за развитие, тоест кандидат за работа.

2. Какво означава за мен работата с JobTiger?
Коректност, навременна и открита комуникация, взаимно доверие, сътрудничество, приятелство.

3. Какво промени JobTiger на пазара на труда?
Твърде много са промените стартирани, въведени и наложени от JobTiger, а не знам колко място имам, за да изредя всичко. За това ще се спра на една от сферите.
Като основоположник на и новатор в организирането на кариерни събития, JobTiger с търпение и последователност образова младите хора как да се представят най-добре пред бъдещите си работодатели по време на кариерни форуми. Ако в началото първият въпрос на осмелилия се да се доближи до щанда бе “А вие какво предлагате“, то днес младите хора пристъпват уверено към нас, работодателите, с конкретни въпроси, подготвени и уверени в себе си. Все повече посетители на кариерните изложения намират именно там своята първа работа. JobTiger успя да наложи тези събития като една от най-добрите форми за директна връзка между работодателите и младите хора. Самият факт, че в последните години много други фирми организират подобни форуми, говори за успеха на формата, стартиран и наложен от JobTiger. Формат, който тигрите постоянно развиват, за да отговорят на нуждите на бизнеса и на хората, търсещи работа.

Миглена Панова, PHRi®, SHRM-CP – Human Resources Manager, Bulgaria at PFSweb, Inc.

Какво разказват другите за JobTiger можете да видите тук.
Историята на JobTiger можете да проследите тук.

Публикации от серията