Николай Божилов – в областта на човешкия капитал JobTiger е нашият първи избор

Николай БожиловНиколай Божилов

1. Какъв е първият ми спомен за JobTiger?
Чух името JobTiger от Tom Higgins няколко седмици след неговото създаване. Бях силно скептичен към състоянието на HR индустрията в страната ни по онова време и си казах, че една птичка пролет не прави, но всяка промяна, ако е полезна и оставя ярка следа зад себе си, е добре дошла. Няколко години по-късно, след един предизвикателен, но успешен съвместен проект, се срещнах със Заро (Светлозар Петров), с който си обещахме да обсъдим текущото сътрудничество на чаша бира. Поради заетост дълго го отлагахме, но когато го осъществихме, времето мина неусетно в оживен разговор, обмен на становища и споделяне на проблеми, заедно с възможните варианти за решения. С годините се убедих, че ако ми трябва обективно мнение за човешките ресурси в България, Заро винаги бавно, спокойно и с тънко чувство за хумор е на разположение да обясни ситуацията, свързаните с нея рискове и да предложи работимо решение.

2. Какво означава за мен работата с JobTiger?
Работата с JobTiger е лекота и удобство. Преди доста години се наложи да реализираме почти светкавично един много важен проект за мащабно логистично обслужване на части на американската армия, които провеждаха учение на тренировъчния полигон в Ново село. Трябваше да осигурим топла храна и столово обслужване на над 1000 души в продължение на месец. JobTiger бяха професионалистите, които застанаха до нас и ни помогнаха да осигурим необходимия обслужващ персонал в един труден район. Но не само тогава. Когато имаме нужда от външна помощ или съвет в областта на човешкия капитал, JobTiger е нашият първи избор. Особено в областта на идентифицирането и привличането на талантливи млади хора, сред които тази компания е много популярна.

3. Какво промени JobTiger на пазара на труда!?
Гъвкавите форми на наемане на временен персонал бяха въведени за първи път от тях. Дните на кариерата и обмяната на ценен опит между HR-ите от различните индустрии на опознавателни и дискусионни форуми станаха търсено събитие от ръководствата на водещи компании в страната. Иновативни и отдадени на работата си, хората от JobTiger са истински магьосници, когато трябва да се сглоби сложен проект с много неизвестни в икономиката на несигурността.

Николай Божилов – Изпълнителен директор и Председател на СД на „Юнимастърс Лоджистикс“ АД

Какво разказват другите за JobTiger можете да видите тук.
Историята на JobTiger можете да проследите тук.

Публикации от серията