Радомир Чолаков – смелостта да мислиш и да провокираш и останалите да мислят

Радомир Чолаков – смелостта да мислиш и да провокираш и останалите да мислят

1. Какъв е първият ми спомен за JobTiger?
Първият ми спомен за JobTiger е когато се запознах със Заро, преди шест години и веднага почувствах, че с този човек мога да съм приятел. Мисля, че беше взаимно и така е и до сега. Тоест, първият ми спомен е от срещата ми с основателя на JobTiger, като дори не помня къде е станало това. Споменът е не за факт, или събитие, а за чувство. Усещането, че срещу себе си имаш дружелюбие, емпатия, човечност. Професионализмът го предпоставям. Професионалисти много, бизнесмени много, човеците са малко. Заро е човек, а създаденото от него дружество носи неговите черти. Тъй, че за мен JobTiger e усещането за приятелство.

2. Какво означава за мен работата с JobTiger?
В аспекта на чистите НR-консултации сътрудничеството с JobTiger предполага ангажиране на такъв консултант, който разбира и двете страни и прави всичко възможно резултатът да е win-win. Що се касае до организираните от JobTiger семнари, тренинги и т.н., то в тази сфера JobTiger е ненадминат. Благодарение на рядката си смелост да сблъсква гледни точки, да провокира дискусии и креативност, да излиза извън клишетата и заучените мантри и да кара участниците да мислят. Смелостта да мислиш и да провокираш и останалите да мислят.

3. Какво промени JobTiger на пазара на труда?
На пазара на труда JobTiger внесе качествата, които споменах по-горе. Емпатия, човещина, win-win-стратегии, кураж да стимулираш нестандартни хора и да намираш решения извън рамката. Има хора и дружества, които в сферите си на дейност вървят напред, като ледоразбивачи. Е, JobTiger е такъв.

Радомир Чолаков – Изпълнителен директор, Каолин ЕАД

Какво разказват другите за JobTiger можете да видите тук.
Историята на JobTiger можете да проследите тук.

Публикации от серията